x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

«Όχι F-16 στην Ουκρανία» λέει ο Μπάιντεν

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα ότι θα επισκεφθεί την Πολωνία σύντομα, χωρίς να προσδιορίσει ημερομηνία, διευκρινίζοντας παράλληλα πως οι ΗΠΑ δεν θα στείλουν F-16 στην Ουκρανία.

 

Ο Μπάιντεν τόνισε σε δημοσιογράφους ότι δεν γνωρίζει πότε θα επισκεφθεί την Πολωνία – χώρα σημαντικό παράγοντα στην εκστρατεία της Δύση να βοηθήσει την Ουκρανία στον πόλεμό της κατά της ρωσικής εισβολής.

 

Το αμερικανικό τηλεοπτικό ειδησεογραφικό δίκτυο NBC News είχε μεταδώσει την περασμένη εβδομάδα ότι ο Αμερικανός πρόεδρος εξετάζει να πραγματοποιήσει ένα ταξίδι στην Ευρώπη, πιθανώς και την Πολωνία, με ευκαιρία την 1η επέτειο από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου 2022.

 
 

Παράλληλα ο Μπαίντεν δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν θα στείλουν μαχητικά αεροσκάφη F-16 στην Ουκρανία.

«Όχι», απάντησε ο Αμερικανός πρόεδρος όταν ένας δημοσιογράφος τον ρώτησε στον Λευκό Οίκο σχετικά με την πρόθεσή του να παράσχει τα μαχητικά στο Κίεβο, τα οποία ζητούν Ουκρανοί ηγέτες.

 

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς τόνισε χθες Δευτέρα ότι δεν μπορεί να κλειστεί συμφωνία ειρήνης χωρίς τους Ουκρανούς ή να τους επιβληθεί κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον βραζιλιάνο πρόεδρο Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα, στην οποία φάνηκε πως οι δύο ηγέτες έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις όσον αφορά τον πόλεμο.

Ο κ. Σολτς επισήμανε πως η Ρωσία πρέπει να αποσύρει τα στρατεύματά της για να διεξαχθούν ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.

Νωρίτερα, ο βραζιλιάνος πρόεδρος επισήμαινε πως δεν ακούει να λέγονται πολλά για τη διεξαγωγή ειρηνευτικών συνομιλιών στις συζητήσεις για την εισβολή του στρατού της Ρωσίας στην Ουκρανία την 24η Φεβρουαρίου 2022.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software