x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Σουνίτες εναντίον σιιτών στο Πακιστάν – 32 νεκροί από επίθεση σε τέμενος

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Πακιστάν: Τουλάχιστον 32 νεκροί από έκρηξη σε τζαμί στην Πεσαβάρ – Στους 150 οι τραυματίες.

Τουλάχιστον 32 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε την Δευτέρα σε τζαμί στην πόλη Πεσαβάρ, στο βορειοδυτικό Πακιστάν. Αξιωματούχοι του νοσοκομείου ανέφεραν στο Reuters ότι τουλάχιστον 147 άνθρωποι τραυματίστηκαν, με πολλούς από αυτούς να είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Ο πρωθυπουργός της χώρας, Σαμπάζ Σαρίφ, χαρακτήρισε την έκρηξη επίθεση αυτοκτονίας. Η έκρηξη σημειώθηκε σε τζαμί όπου ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων είχε συγκεντρωθεί για να προσευχηθεί. Η αστυνομία υπολογίζει ότι υπήρχαν περίπου 260 άνθρωποι μέσα στο κτίριο. Πολλά από τα θύματα είναι αστυνομικοί που είχαν μαζευτεί για προσευχή, δήλωσε αξιωματούχος του νοσοκομείου στο Reuters. Το τζαμί βρίσκεται κοντά σε ένα συγκρότημα της αστυνομίας που περιλαμβάνει το αρχηγείο της επαρχιακής αστυνομικής δύναμης και ένα τμήμα αντιτρομοκρατίας, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Πεσαβάρ, Ιτζαζ Χαν. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο βομβιστικής επίθεσης αυτοκτονίας.

Άλλωστε βρέθηκαν ίχνη εκρηκτικών μέσα στο τζαμί, όπως είπε. Ωστόσο, κανείς δεν έχει αναλάβει ακόμη την ευθύνη για την έκρηξη. Φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης δείχνει κόσμο να έχει συγκεντρωθεί γύρω από έναν τοίχο του τζαμιού που έχει καταρρεύσει. Η αστυνομία αναμένει ότι υπάρχουν περισσότερα θύματα που θάφτηκαν κάτω από τα ερείπια. Η επίθεση είναι η χειρότερη που έχει σημειωθεί στην πόλη από τον Μάρτιο του περασμένου έτους, όταν βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε σιιτικό μουσουλμανικό τέμενος κατά τη διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής σκότωσε τουλάχιστον 58 ανθρώπους και τραυμάτισε σχεδόν 200.

Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους είχαν αναλάβει την ευθύνη για αυτή τη βομβιστική επίθεση. Η πόλη Πεσαβάρ, που βρίσκεται στις παρυφές των φυλετικών περιοχών που συνορεύουν με το Αφγανιστάν, αποτελεί συχνά στόχος επιθέσεων από ένοπλες οργανώσεις, μεταξύ των οποίων οι οι Ταλιμπάν του Πακιστάν (Τεχρίκ-ε-Ταλιμπάν Πακιστάν- TTP).

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software