x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Κάθε ένα χρόνο πλέον η ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Κάθε ένα χρόνο και όχι κάθε έξι μήνες αναμένεται να ανανεώνεται από τούδε και στο εξής η θητεία της ειρηνευτικής δύναμης των ΗΕ στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ).

 

Σύμφωνα με πληροφορίες στο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών που αναμένεται να εγκριθεί αύριο Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, η ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ αναμένεται να γίνει για 12 μήνες και όχι για έξι μήνες όπως μέχρι τώρα. Αρμόδια πηγή ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως αυτό ήταν μια ιδέα των Βρετανών και πως το θέμα αυτό συζητείται εδώ και καιρό.

Πρόσθεσε πως η κυπριακή κυβέρνηση έδωσε τη συγκατάθεσή της σε αυτό, νοουμένου ότι οι εκθέσεις του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο θα βγαίνουν κανονικά κάθε έξι μήνες, ώστε να συζητείται το Κυπριακό.

 

Οι εκθέσεις θα βγαίνουν κάθε έξι μήνες και το ψήφισμα θα εγκρίνεται κάθε 12. Και αν υπάρξει κάποια σοβαρή παραβίαση από τουρκικής πλευράς μπορεί να προσφύγει η κυπριακή κυβέρνηση στο Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΕ για να υπάρξει ειδικό ψήφισμα ή ειδική δήλωση, όπως έγινε με την περίπτωση της Αμμοχώστου, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software