x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

«Στρατηγική αφωνία» για τις αποδεδειγμένες παρακολουθήσεις «με γαλόνια» από την ΕΥΠ!

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

«Στρατηγική αφωνία»!!! Ο συνάδελφος Βαγγέλης Τριάντης γράφει στο Documento για την πραγματικά παράξενη επιλογή των στρατιωτικών που αποδεδειγμένα παρακολουθούντο από την ΕΥΠ να μην πουν ούτε λέξη! Όλοι παριστάνουν ότι δε συνέβη τίποτα!

Το ρεπορτάζ του Βαγγέλη Τριάντη:

Τι κι αν στα μέσα του περασμένου Δεκέμβρη ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος διέδιδε σε MME ότι αν είχε οποιαδήποτε ένδειξη περί παρακολούθησης του, θα είχε ήδη παραιτηθεί από την αρχηγία των Ενόπλων Δυνάμεων με αφορμή τις αποκαλύψεις του Documento ότι ήταν ο υπ’ αριθμόν 5 1 9c στόχος της ΕΥΠ; Τι κι αν η παρακολούθησή του επιβεβαιώθηκε τελικά και επισήμως από τους ελέγχους της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ); Η σιωπή τόσο του αντιστράτηγου και αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων Κων.Φλώρου όσο και των υπόλοιπων ανώτατων αξιωματικών που κατονόμασε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας ως παρακολουθούμενους από την ΑΔΑΕ είναι μέχρι τώρα εκκωφαντική. Οι ανώτατοι αξιωματικοί, οι οποίοι υποτίθεται ότι θα έπρεπε να είχαν υψώσει ανάστημα τιμώντας τη στολή και τα γαλόνια που φορούν, προτίμησαν να σιωπήσουν προκλητικά, αφήνοντας αλγεινές εντυπώσεις στο στράτευμα και στην κοινωνία αλλά και εύλογα ερωτήματα για πιθανούς εκβιασμούς.

Αποδοχή παρακολούθησης

Ηταν 4 Δεκεμβρίου 2022 όταν το Documento αποκάλυψε ότι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ παρακολουθείται από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) και τον ενημέρωσε σχετικά ως όφειλε. Ο Κων. Φλώρος απάντησε τότε ότι κάνει απλώς τη δουλειά του και ότι δεν επιθυμούσε να σχολιάσει κάτι. Στο ίδιο φύλλο το Documento δημοσίευσε και άλλα ονόματα ανώτατων αξιωματικών οι οποίοι είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ. Ενας από αυτούς ήταν ο πρώην εδώ και μερικές μέρες αρχηγός του ΓΕΣ,αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης αλλά και ο αντιπτέραρχος ε.α., πρώην διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) Θεόδωρος Λάγιος, ο οποίος τον Απρίλιο του 202 1 υπέβαλε αιφνιδίως παραίτηση. Κανείς εκ των δύο δεν θέλησε να προβεί σε κάποιο σχόλιο όταν ενημερώθηκαν από το Documento ότι παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ.

Λίγες ημέρες μετά δημοσίευμα των «Παραπολιτικών» επικαλούνταν «διασκταυρωμένες πληροφορίες από το περιβάλλον του αρχηγού ΓΕΕΘΑ». Σύμφωνα με αυτό, ο στρατηγός Φλώρος εμφανιζόταν «έτοιμος να παραιτηθεί από την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων εάν είχε οποιαδήποτε ένδειξη περί παρακολούθησής του». Ωστόσο ενάμιση μήνα μετά και ενώ πλέον έχει επιβεβαιωθεί με τον mo επίσημο τρόπο η παρακολούθησή του από την ΕΥΠ, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ όχι μόνο δεν έχει παραιτηθεί, αλλά αντίθετα εξακολουθεί να σιωπά, δίνοντας χείρα βοηθείας στον πολιτικά στριμωγμένο Κυρ. Μητσοτάκη.

Πριν από λίγες μέρες άλλωστε το ΚΥΣΕΑ υπό τον Μητσοτάκη ανανέωσε τη θητεία του στρατηγού Φλώρου στη θέση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ για ακόμη ένα χρόνο. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι το Documento είχε αποκαλύψει έκθεση της ΕΥΠ η οποία μεταξύ άλλων εμφάνιζε τον Φλώρο να αγοράζει σπίτι στου Παπάγου χρησιμοποιώντας μαύρο χρήμα, ενώ άφηνε υπονοούμενα για συνομιλίες που υποκρύπτουν έκνομες ενέργειες. Μάλιστα για πρώτη φορά έπειτα από εβδομάδες αποκαλύψεων για την παρακολούθηση από την ΕΥΠ και συγκεκριμένα στις 1 4 Ιανουαρίου ο Κων. Φλώρος απάντησε μέσω ανακοίνωσης που είχε εκδώσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας. Στην ανακοίνωση ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ αποδεχόταν πλήρως την παρακολούθησή του ως κάτι απολύτως φυσιολογικό και έκανε λόγο για υποτιθέμενο «πόλεμο λάσπης». Δεν έλεγε ωστόσο το παραμικρό για την ουσία του σκανδάλου συνταγματικής εκτροπής.

Είναι εντυπωσιακό ότι ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων αποδέχεται σιωπηρά την παρακολούθησή του, η οποία γινόταν επί σχεδόν δύο χρόνια με αλλεπάλληλες εισαγγελικές εγκρίσεις για λόγους εθνικής ασφαλείας. Αν μη τι άλλο είναι ιδιαίτερα ντροπιαστικό για ένα στρατηγό, καθώς προκαλεί εύλογα ερωτήματα για τις ενδείξεις, τα στοιχεία δηλαδή που καθιστούσαν επιτακτική την παρακολούθησή του για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Εκείνος δηλαδή που έχει καθήκον να φροντίζει την εθνική ασφάλεια της χώρας αντιμετωπίστηκε -για ποιες δραστηριότητές του άραγε;- ως «απειλή» από τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας του.

Σίγησαν τα «γαλόνια»

Λίγες εβδομάδες πριν το Documento είχε αποκαλύψει όπ μεταξύ των παρακολουθούμενων ήταν ακόμη δύο ανώτατοι αξιωματικοί. Ο αντιναύαρχος ε.α. και επικεφαλής της ΓΔΑΕΕ Αριστείδης Αλεξόπουλος και ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού, αντιναύαρχος ε.α. Αλέξανδρος Διακόπουλος.

Η παρακολούθησή τους επιβεβαιώθηκε μάλιστα από τους ελέγχους της ΑΔΑΕ. Ωστόσο μέχρι και σήμερα δεν έχουν τοποθετηθεί δημόσια αλλά σιωπούν. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά τις αποκαλύψεις Τσίπρα από το βήμα της Βουλής η ομάδα έρευνας του Documento επικοινώνησε με τρεις από τους συνολικά πέντε παρακολουθούμενους ανώτατους αξιωματικούς.

Συγκεκριμένα το τηλέφωνο σήκωσαν οι Αρ. Αλεξόπουλος, Θ. Λάγιος και Αλ. Διακόπουλος. Κανένας από τους τρεις πάντως δεν θέλησε να σχολιάσει οτιδήποτε, ενώ ο Αλ. Διακόπουλος είπε ότι πρόκειται για ζήτημα… προσωπικού ενδιαφέροντος και ότι δεν προτίθεται να δώσει καμία συνέχεια.

Στον αντίποδα, ούτε τον κόπο να απαντήσουν στα τηλεφωνήματα του Documento και στα μηνύματα που τους αποστείλαμε δεν έκαναν οι Κων. Φλώρος και Χ. Λαλούσης.

Τους στάλθηκαν πανομοιότυπα μηνύματα,διά των οποίων τους ζητήθηκε να κάνουν κάποιο επίσημο σχόλιο εάν το επιθυμούν. Δεν λάβαμε ωστόσο ποτέ καμία απάντηση.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software