x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Οι Τούρκοι εκλιπαρούν να πάρουν βίζα και η Τουρκία εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για ΗΠΑ και ευρωπαϊκές χώες

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Απάντηση στις ταξιδιωτικές οδηγίες που έχουν εκδώσει τις τελευταίες ώρες οι ΗΠΑ και οι ευρωπαϊκές χώρες για τους πολίτες τους που βρίσκονται σε τουρκικό έδαφος, έδωσε η Τουρκία, καλώντας τους πολίτες της που επισκέπτονται κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω «έξαρσης αντιμουσουλμανικών, ξενοφοβικών και ρατσιστικών ενεργειών».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ του Σαββάτου, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάνει λόγο για αύξηση σε «επικίνδυνα επίπεδα» αντιμουσουλμανικών, ξενοφοβικών και ρατσιστικών πράξεων, συμπεριλαμβανομένης της «προπαγάνδας κατά της Τουρκίας από υποστηρικτές της τρομοκρατικής ομάδας PKK/YPG», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «οι εξελίξεις αντικατοπτρίζουν το ανησυχητικό επίπεδο ρατσιστικής και ρητορικής διαχωρισμών στην Ευρώπη», επισημαίνοντας πως οι Τούρκοι πολίτες που σχεδιάζουν να επισκεφθούν κράτη όπου λαμβάνουν χώρα τέτοιες διαδηλώσεις θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και να απέχουν από περιοχές με μεγάλα πλήθη, που τάσσονται υπέρ των προαναφερόμενων ιδεολογιών.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ καλεί επίσης τους Τούρκους πολίτες να παραμείνουν ψύχραιμοι εάν βιώσουν εχθρότητα σε ευρωπαϊκές χώρες και να επικοινωνήσουν με τις τοπικές δυνάμεις ασφαλείας ή με το υπουργείο, τις πρεσβείες και τα προξενεία.

 

 

 

Παρέχει επίσης έναν αριθμό τηλεφώνου για το τηλεφωνικό κέντρο του προξενείου, με το οποίο μπορούν να επικοινωνούν οι Τούρκοι πολίτες σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Νωρίτερα το Σάββατο, τα υπουργεία Εξωτερικών της Σουηδίας, της Νορβηγίας και της Δανίας εξέδωσαν ταξιδιωτική οδηγία, καλώντας τους πολίτες τους να αποφύγουν τις μεγάλες συγκεντρώσεις στην Τουρκία εν μέσω των συνεχιζόμενων εντάσεων.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software