x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Έλληνες γρηγορείτε η πατρίδα κινδυνεύει

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Οι ξένοι κατάσκοποι και οι μυστικές υπηρεσίες κατήλθαν και εγκαταστάθηκαν στη Λευκωσία και με ορμητήρια τις πρεσβείες των χωρών τους διείσδυαν στην κοινωνία και άρχιζαν δράση στους χώρους των πολιτικών κύκλων, των δημοσιογράφων, των οικονομικών παραγόντων, με αποστολή τους επηρεασμούς στην πολιτική και την οικονομική ζωή.

Μετακινήθηκαν από τη Βηρυτό που ήταν η φωλιά τους όταν άρχισαν ο πόλεμος και οι αιματηρές αντιμαχίες στον Λίβανο, κυρίως στη δεκαετία του ’70. Οι παλιοί δημοσιογράφοι τους γνώριζαν ονομαστικά. Άλλωστε πολλοί τους συναντούσαν τα βράδια στα στέκια τους, το «Λήδρα Πάλας», το «Χίλτον» και το ημιϋπόγειο «Απόφαση», απέναντι από την προτομή του εθνικού μας ποιητού. Επισκέπτονταν τους αρχισυντάκτες στα γραφεία των εφημερίδων τους ή τους προσκαλούσαν στα σπίτια που νοίκιαζαν. Πηγαινοέρχονταν στα κατεχόμενα και συζητούσαν σε θέματα εφ’ όλης της ύλης και ενίοτε έδιναν πληροφορίες που έβλεπαν το φως της δημοσιότητας, όπως την εγκατάσταση κατασκοπευτικών μέσων για παρακολούθηση Βρετανικών μυστικών υπηρεσιών από Ρώσους. (Τα ονόματα και οι διευθύνσεις στα αρχεία μας για τους ημετέρους). Η δράση τους πολυσχιδής. Όταν έκανα λόγο σε προηγούμενο άρθρο στον «Φιλελεύθερο» κάποιοι εξέφρασαν αμφιβολίες, προφανώς γιατί ήταν αδαείς. Κάποτε θα καταλάβουν τη σημασία των πραγμάτων και ιδιαίτερα οι περί τα αυτά κρατικοί. Τις διεισδύσεις στο κύκλωμα των παθών μας και της κατολίσθησης των υπηρεσιών του κράτους;

Οι μυστικές υπηρεσίες των ξένων δρουν νυχθημερόν ανάλογα με τα συμφέροντα των χωρών τους. Δεν είναι άγνωστο ότι διεξήγαγαν και κατασκοπεία και διενεργούσαν μεταφορά πολεμικού υλικού στους Τούρκους. Τεκμήριο και η υπόθεση Μάρλεϋ. Και παλαιότερα οι ανατινάξεις των δεξαμενών πετρελαίου στη Λάρνακα, οι δολοφονίες στη μαρίνα Λάρνακας, η ανατίναξη της κλίνης Σύρου στο «Βέγγας» με τον κοιμώμενο βομβιστή, οι μάχες παρά το «Κλεοπάτρα» και στο αεροδρόμιο…

Τα θέματα διάσπασης του λαού και νέου διχασμού συγκαταλέγονται στα ενδιαφέροντα των πρακτόρων. Θέλουν να διχάσουν τον κόσμο, να διευρύνουν τη διάσπαση στην κρατική υπηρεσία, στους κοινωνικούς κύκλους, στα κόμματα και με πρωτοστασία δυο κυρίως ομάδων πρακτόρων να παραδώσουν στους Τούρκους διεσπασμένες δυνάμεις άμυνας. Ο διχασμός θα είναι γράσο που θα επιφέρει τις διολισθήσεις, θα προκαλέσει συγχύσεις και εσωτερικές αναστατώσεις που θα διευκολύνουν τον εχθρό. Τα γεγονότα που προηγήθηκαν της Μικρασιατικής Καταστροφής το 1922, του εμφυλίου 1946-49, της Κύπρου από το 1959, το 1963, το 1974 και εντεύθεν είναι διδακτικά. Άρχισαν οι βομβαρδισμοί κι άλλοι έτρεχαν δεξιά κι άλλοι αριστερά, και όχι ενωμένοι για ν’ αποφύγουν τον θάνατο από τις «ναπάλμ» και τα πολυβόλα του εισβολέα.  

 

 

 

Και οι μεν πολύπαθοι πολίτες, πολύπειροι από τις τόσες περιπέτειες και τις γνώσεις των γεγονότων, μπορούν να αντιληφθούν τους καημούς που προβάλλουν την εγρήγορση. Εκείνο που προέχει είναι η αναζήτηση της γνώσης των συμβαινόντων και η αφύπνιση όσων κοιμούνται βαθιά από τη νάρκωση των επιτηδείων. Των πρακτόρων και των αφελών ή πληρωμένων, των ξένων που κερδοσκοπούν χωρίς να αναζητούν τα κίνητρα της εξαγοράς και των συνεπειών που τελικά θα πλήξουν και τους ιδίους και τις οικογένειές τους και θα επιπέσουν σαν νέος τυφώνας που θα πνίξει τη ζωή της Πατρίδας.

Ούτως εχόντων των πραγμάτων η υποχρέωση του κράτους, των κοινωνικών, των επαγγελματικών και σχετικών ομοσπονδιών και οργανώσεων είναι η επαγρύπνηση. Η συνειδητοποίηση των κινδύνων και των ευθυνών, η διαφώτιση του κοινού και η ανακοπή των «σωτήρων» που καταφθάνουν από αέρα και θάλασσα και επιδίδονται στην αναμόχλευση συγκρουσιακών παθών και αφορμών διχασμών του λαού. 

 

 

 

Μας έμεινε η μισή Πατρίδα. Κάθε μέρα κηδεύουμε νεκρούς του ’74, ξεθάβουμε απομεινάρια κοκάλων αγνοουμένων, γυρεύουμε καθαρό αέρα ν’ αναπνεύσουμε, προσπαθούμε να απαλλαγούμε από τους δαίμονες που επέσυραν θανατικές συμφορές στην κοινωνία μας, προσευχόμαστε για λυτρωμό από τα μοιραία λάθη των πολιτικών και των κομματικών ηγετών. Ας μαζέψουμε τον νουν που ο Μεγαλοδύναμος μας έδωσε σαν σωσίβιο από κακοδαιμονίες. Ας μην κατρακυλήσουμε στο βάραθρο της αβύσσου όπου μας παρασέρνουν οι επιτήδειοι που εμφανίζονται τιμωροί των κακών και σωτήρες των καλών. Δεν χρειαζόμαστε τα κηρύγματα των όψιμων πατριωτών. Δεν πειθόμαστε από τις εξαγγελίες των κακοβούλων που μας θυμήθηκαν και κατέπλευσαν στην προδομένη πατρίδα για να την οδηγήσουν σε λιμάνι ασφαλείας! Είδαμε κι άλλους που κατήλθαν να μας σώσουν και τελικά μας βύθισαν στο δικό μας αίμα, στον ξεριζωμό και στα νεκροταφεία. 

Ο Θεός μας έδωσε δύναμη περίσκεψης και αυτοάμυνας. Ας χρησιμοποιήσουμε τις έμφυτες δυνάμεις της Δημιουργίας για να επιπλεύσουμε στην τρικυμία που καταφθάνει. Το πέλαγος είναι φουρτουνιασμένο. Είναι ολοκάθαρες οι λευκές ρυτίδες που προμηνύουν καταιγίδα. Ας μην εμπιστευόμαστε όσους μας σέρνουν στα βράχια που απειλούνται ανά πάσαν στιγμή από τη θυμωμένη θάλασσα. Μετά από τόσα πάθη πρέπει να είμαστε σοφότεροι. Να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη που μας έριξαν στους κυκεώνες τόσων συμφορών.

Τους κινδύνους έχει αντιληφθεί και τους ανέφερε στον λόγο του ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος που επισημαίνει τη μεγίστη αναγκαιότητα της ενώσεως του απειλούμενου λαού. Ας τον ακούσουμε. Γνωρίζει και μελετά την κατάσταση με εμπειρική σοφία και ιστορική ευθύνη. Ας τον ακούσουμε.  

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software