x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Σκόπια: Απαγόρευση εισόδου για ευρωβουλευτή της Βουλγαρίας

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ο Άνγκελ Τσαμπάσκι είναι ευρωβουλευτής του βουλγαρικού εθνικιστικού κόμματος VMRO-BND και τακτικά υποστηρίζει, όπως και το κόμμα του, ότι «η Βόρεια Μακεδονία είναι Βουλγαρία» και ότι δεν υπάρχει «μακεδονικό έθνος» και «μακεδονική γλώσσα».

«Σε τέτοιες εκστρατείες εις βάρος του κράτους μας, που διεξάγονται από πολιτικά κόμματα και μεμονωμένα άτομα , μπορούμε να απαντήσουμε με δύο τρόπους: Ο πρώτος είναι με μία πολιτισμένη διπλωματική ρητορική όπως μέχρι σήμερα, με τον οποίο όμως ο κύκλος των προκλήσεων που προκαλεί βία σίγουρα δεν θα κλείσει.Ο δεύτερος είναι με μέτρα που παίρνει κάθε σοβαρό και οργανωμένο κράτος σε τέτοιες περιπτώσεις. Η πρότασή μου προς την κυβέρνηση είναι, σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου για τους αλλοδαπούς, να απαγορευτεί η είσοδος στη χώρα ενός βουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από τη Βουλγαρία και μερικών άλλων πολιτών της Βουλγαρίας, εξαιτίας των ενεργειών τους εναντίον της χώρας μας» δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας.

Παράλληλα, ο Στέβο Πεντάριφσκι σημείωσε ότι κάποιοι πολίτες της Βουλγαρίας που «πρωταγωνιστούν» σε προπαγάνδα κατά της Βόρειας Μακεδονίας σχετίζονται με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software