x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Σκάνδαλο υποκλοπών – Euractiv: Η Ευρωβουλή ζητά την προστασία της ΑΔΑΕ και του Χρήστου Ράμμου

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η PEGA αναμένεται να απευθύνει κάλεσμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη ώστε να προστατεύσει την ανεξαρτησία της ΑΔΑΕ και του προέδρου της Χρήστου Ράμμου, ώστε να ρίξει φως στο ελληνικό Watergate, σύμφωνα με δημοσίευμα του Euractiv. Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα επισημαίνεται ότι το Ευρωκοινοβούλιο θα ζητήσει «τη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της αρμόδιας για θέματα προστασίας της ιδιωτικής ζωής αρχής (ΑΔΑΕ) και ιδίως του προέδρου της».

«Ο επικεφαλής της αρχής, Χρήστος Ράμμος, ανώτερος δικαστής, η επιμονή του οποίου να ρίξει φως στην υπόθεση έχει ενοχλήσει την κυβέρνηση, είναι αποφασισμένος να βγάλει αποτελέσματα σε ένα σκάνδαλο που οι αναλυτές εκτιμούν ότι θα δηλητηριάσει τη χώρα μέχρι τις επερχόμενες εκλογές. Η αντιπολίτευση λέει ότι η κεντροδεξιά κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας (ΕΛΚ) και η ηγεσία της Δικαιοσύνης προσπαθούν να εμποδίσουν την ΑΔΑΕ να ελέγξει τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών για να διαπιστώσει πόσοι πολιτικοί, επιχειρηματίες και πολιτευτές παρακολουθούνται από τις μυστικές υπηρεσίες», σημειώνει χαρακτηριστικά το Euractiv. Στη συνέχεια γίνεται μία μικρή αναφορά στην αντισυνταγματική γνωμοδότηση Ντογιάκου, αλλά και τις αντιδράσεις από τις Βρυξέλλες για την πορεία των ερευνών του ελληνικού σκανδάλου των υποκλοπών. «Τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο περίπλοκα πρόσφατα, αφού ο Έλληνας ανώτατος εισαγγελέας Ισίδωρος Ντογιάκος αποφάσισε ότι η AΔAE δεν μπορεί να διενεργήσει τέτοιους ελέγχους, προκαλώντας κύμα αντιδράσεων. Ο Ράμμος αγνόησε τη γνωμοδότηση του εισαγγελέα και συνέχισε τους ελέγχους, λέγοντας ότι η ανεξαρτησία της αρχής του περιγράφεται ρητά στο Σύνταγμα της χώρας.

«Εν τω μεταξύ, η ευρωβουλευτής του Renew Europe, Σόφι Ιν’τ Βέλντ, επέκρινε εκ νέου την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη σιγή ασυρμάτου της σχετικά με το «ελληνικό Watergate. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει καθήκον να διασφαλίζει ότι το δίκαιο της ΕΕ εφαρμόζεται σε ολόκληρη την ΕΕ. Το να δείχνει απλώς τα κράτη μέλη δεν είναι αρκετό. Εάν οι εθνικές κυβερνήσεις παραβιάζουν το δίκαιο της ΕΕ, η Επιτροπή πρέπει να δράσει. Η αλήθεια είναι ότι η Επιτροπή αποτυγχάνει ντροπιαστικά να ενεργήσει ως θεματοφύλακας των Συνθηκών», έγραψε στο Twitter η Ολλανδή νομοθέτης της ΕΕ. «Η επικεφαλής της Επιτροπής της ΕΕ Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Έλληνας αντιπρόεδρος Μαργαρίτης Σχοινάς – αμφότεροι ανήκουν στην ίδια πολιτική οικογένεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) με τον Μητσοτάκη – σιώπησαν για το «ελληνικό Watergate». Ο Επίτροπος της ΕΕ για θέματα δικαιοσύνης Ντιντιέ Ρέιντερς ενόχλησε την αντιπολίτευση στην Ελλάδα, αφού απάντησε σε ερώτηση του ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη σχετικά με το θέμα.

Ο Ρέιντερς δήλωσε τη Δευτέρα ότι το εκτελεστικό όργανο της ΕΕ «δεν ασχολείται με μεμονωμένες περιπτώσεις προστασίας δεδομένων, οι οποίες κανονικά εμπίπτουν στην αρμοδιότητα των εθνικών αρχών και δικαστηρίων προστασίας δεδομένων», υπογραμμίζει το Euractiv.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software