x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Σκάνδαλο υποκλοπών: Στο κενό η προσπάθεια Μητσοτάκη για αλλαγή του Ράμμου

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Μπλόκο στις μεθοδεύσεις της Νέας Δημοκρατίας για έλεγχο της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) μέσω «ξηλώματος» του Χρήστου Ράμμου έβαλε σύσσωμη η αντιπολίτευση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το θέμα δεν μπήκε ούτε καν προς συζήτηση κατά τη συνεδρίαση της σημερινής Διάσκεψης των Προέδρων καθώς δεν υπάρχουν τα 3/5 που απαιτούνται για να περάσουν το «πραξικόπημα» της ΝΔ.

Σημειώνεται ότι για την αντικατάσταση των τριών τακτικών και τεσσάρων αναπληρωματικών μελών της ΑΔΑΕ θα πρέπει να υπάρξει διακομματική συμφωνία που θα εξασφαλίσει πλειοψηφία 3/5 των μελών της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας παραδέχτηκε πως το ζήτημα δεν τέθηκε στη διάσκεψη καθώς δεν υπήρχε πλειοψηφία που να διασφαλίζει την «αντικατάσταση» των μελών της επιτροπής. Σε αυτό το πλαίσιο σημείωσε πως το ζήτημα θα τεθεί στη διάσκεψη εφόσον υπάρχει πλειοψηφία.

Υπενθυμίζεται ότι στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να αλλάξει τη σύνθεση της ΑΔΑΕ για να είναι «υπάκουη» στις κυβερνητικές βουλές, ώστε να θαφτεί οριστικά στο σκοτάδι το σκάνδαλο των υποκλοπών.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software