x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Νέες απαγορεύσεις του Ισραήλ για τους Παλαιστίνιους

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ο νέος υπουργός Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ, ο ακροδεξιός Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, ανακοίνωσε χθες Κυριακή πως έδωσε εντολή στην αστυνομία να αφαιρεί παλαιστινιακές σημαίες που επιδεικνύονται σε δημόσιους χώρους.

Η ισραηλινή νομοθεσία δεν απαγορεύει να επιδεικνύεται η σημαία της Παλαιστίνης, όμως αστυνομικοί και στρατιωτικοί έχουν τη δυνατότητα να την αφαιρούν αν κρίνουν ότι απειλείται η δημόσια τάξη.

Η εντολή του Μπεν-Γκβιρ, επικεφαλής ακροδεξιάς παράταξης που συμμετέχει στην κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου, που ως εκ του αξιώματός του επιβλέπει την αστυνομία, υιοθετεί πολύ πιο σκληρή γραμμή.

Ακολουθεί την αποφυλάκιση την περασμένη εβδομάδα Παλαιστίνιου κρατούμενου που είχε καταδικαστεί για την απαγωγή και τον φόνο Ισραηλινού στρατιώτη το 1983. Ο άνδρας αυτός ανέμιζε την παλαιστινιακή σημαία καθώς γινόταν δεκτός με τιμές ήρωα στο χωριό του στο βόρειο Ισραήλ.

Ο υπουργός Εθνικής Ασφαλείας υποστήριξε σε ανακοίνωσή του πως η επίδειξη της σημαίας της Παλαιστίνης σηματοδοτεί υποστήριξη στην «τρομοκρατία».

«Δεν μπορεί αυτοί που παρανόμησαν να ανεμίζουν τρομοκρατικές σημαίες, να υποκινούν και να ενθαρρύνουν την τρομοκρατία, έτσι διέταξα να αφαιρούνται σημαίες που υποστηρίζουν την τρομοκρατία από τον δημόσιο χώρο και να σταματήσει η υποκίνηση (βίας) εναντίον του Ισραήλ», ανέφερε ο Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ.

Οι Ισραηλινοί Άραβες αντιπροσωπεύουν το ένα πέμπτο του πληθυσμού. Οι περισσότεροι είναι απόγονοι Παλαιστίνιων που έμειναν στα εδάφη τους μετά την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ το 1948.

Η θέση τους στα ισραηλινά πολιτικά πράγματα είναι αντικείμενο μακρόχρονης συζήτησης, καθώς προσπαθούν να ισορροπήσουν την παλαιστινιακή ταυτότητά τους με την ισραηλινή ιθαγένεια. Πολλοί θεωρούν τους εαυτούς τους Παλαιστίνιους ή προσκείμενους στους Παλαιστίνιους.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software