x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Διακοπές με τον τρόμο όσων έρχονται

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται με τη θηλιά των παρακολουθήσεων, των αλλεπάλληλων σκανδάλων και των εκλογών γύρω από τον λαιμό του

Τη μια στιγμή ανακοινώνει ότι θα πάει «στο βουνό» –στο Μέτσοβο– και την επόμενη κατεβαίνει τελικά στα Χανιά, με τις ανάλογες οικογενειακές καλοκαιρινές φωτογραφίες. Εάν κάποιος ήθελε να συνοψίσει την… τρικυμία εν κρανίω που επικρατεί αυτή την περίοδο στους «εγκεφάλους» του Μεγάρου Μαξίμου, οι παλινωδίες για το πρωθυπουργικό πρόγραμμα είναι ενδεικτικές της δυσκολίας στη λήψη αποφάσεων.

Η εικόνα που πασχίζουν να περάσουν προς τα έξω οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη και ο μιντιακός βραχίονας της κυβέρνησης είναι ενός πρωθυπουργού που ξεκουράζεται τις γιορτινές ημέρες, πριν από την επιστροφή στο πυκνό προεκλογικό κυβερνητικό έργο. Στην πραγματικότητα η περίοδος της εορταστικής ανάπαυλας κάθε άλλο παρά ξεκούραστη καταλήγει να είναι, αφού οι αποκαλύψεις για τα πεπραγμένα του στην υπόθεση των παρακολουθήσεων έχουν πια συνθέσει μια ασφυκτική θηλιά, η αγωνία για τα πολλαπλά σκάνδαλα χτυπάει κόκκινο, ενώ η προετοιμασία για τις εκλογές αποτελεί σύνθετη εξίσωση για γερούς λύτες.

Η διαρροή της κυβερνητικής πρόθεσης να ανανεωθεί η θητεία του Κωνσταντίνου Φλώρου στη θέση του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας ήρθε σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τις αποκαλύψεις για τον «κοριό» στον στρατηγό. Τουλάχιστον μέχρι να καταφέρουν να κατασκευάσουν μια νέα γραμμή άμυνας απέναντι σ’ αυτές. Αλλωστε, εξίσου όχι τυχαία, οι γιορτές προσφέρθηκαν για να «κρυφτεί» πλήθος συνεργατών του πρωθυπουργού και υπουργών του, αφού ο φόβος φυλάει τα έρημα και η αγωνία για τις νέες αποκαλύψεις το «σύστημα Μητσοτάκη».

Το αγωνιώδες ερώτημα «τι άλλο θα αποκαλυφθεί;» ψιθυρίζεται με φόβο πλέον και έξω από τους τοίχους του Μεγάρου Μαξίμου, καθώς οι επιτελείς που βλέπουν εδώ και καιρό ότι τρέχουν πίσω από τις εξελίξεις αναζητούν διέξοδο για να αναλάβουν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Η συντήρηση της «εκλογικής προετοιμασίας» από τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης στοχεύει ακριβώς στην ανάκτηση της πρωτοβουλίας στις εξελίξεις, όμως η ανακοίνωση της Πόπης Τσαπανίδου στη θέση του εκπροσώπου Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανατίναξε προσώρας κι αυτό το σχέδιο.

Αλλωστε ένα από τα καυτά ζητήματα που φέρεται να απασχολούν τον Κυρ. Μητσοτάκη ενόψει εκλογών είναι αυτό του εκπροσώπου της κυβέρνησης, εξού και τα δημοσιεύματα που «δοκιμάζουν» ιδέες είναι συνεχή. Μέχρι στιγμής έχουν παρελάσει τα ονόματα του Κυριάκου Πιερρακάκη, του Νίκου Χαρδαλιά, της Αννας-Μισέλ Ασημακοπούλου και εσχάτως του δημοσιογράφου Δημήτρη Οικονόμου. Από τα συμφραζόμενα ο νυν κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μπορεί να θεωρείται πως τα έχει καταφέρει «μια χαρά», όμως δεν υπάρχει ιδιαίτερη ζέση για να παραμείνει στη θέση του.

Ενα ακόμη ζήτημα αφορά το κλείσιμο των ψηφοδελτίων, καθώς εκτός των ήδη ανακοινωθέντων υπάρχουν αρκετά ονόματα στο μυαλό του πρωθυπουργού. Η «ανανέωση» που προαναγγέλλουν δημοσιεύματα θα πετάξει εκτός κάδρου σειρά νυν βουλευτών, προοπτική που προκαλεί επιπλέον εκνευρισμό εντός κόμματος.

Εκτός των επικείμενων αποκαλύψεων και των ερευνών για τις υποκλοπές, η Μαρία Σπυράκη παραμένει «στο ψυγείο» παρά την επιστροφή των χρημάτων στην Ευρωβουλή, επιβεβαιώνοντας τη φοβικότητα του Μεγάρου Μαξίμου. Η υπόθεση Qatar-gate, εκτός των σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας με την Εύα Καϊλή, κρίνεται εξόχως απειλητική για την κυβέρνηση και όσον αφορά την όποια εμπλοκή του Δημήτρη Αβραμόπουλου, με αποτέλεσμα να έρθουν οι πρώτες διαρροές ότι δεν θα κατέβει καν ως υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές.

Και εν μέσω των προβλημάτων που πολλαπλασιάζονται «γαλάζιοι» και μη συζητούν «τι θα κάνει ο Μητσοτάκης» και για πρώτη φορά φαίνεται ότι επιβεβαιώνεται η ρήση της αδερφής του: «Ούτε ο ίδιος δεν γνωρίζει».

 
TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software