x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

«Βόμβες» La Repubblica: Η Καϊλή προσπάθησε να εξαφανίσει τα στοιχεία – «Μπαμπά, πάρε τη βαλίτσα και το μπιμπερό»

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ιταλική «La Repubblica» αναλύει την κατάθεση της Εύας Καϊλή στους Βέλγους αστυνομικούς μετά τη σύλληψή της για εμπλοκή στο σκάνδαλο Qatargate. Οι βελγικές αρχές έκαναν τρεις ερωτήσεις – κλειδιά στην Ελληνίδα ευρωβουλευτή. Σε ποιον ανήκαν τα χρήματα, γιατί βρέθηκαν στο σπίτι της αλλά και γιατί ζήτησε από τον πατέρα της να τα κρύψει όταν έμαθε ότι συνελήφθη ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

Η υπερασπιστική γραμμή της Καϊλή ισχυρίζεται ότι η ίδια δεν γνώριζε τίποτα και πως ό,τι συνέβη ήταν αποτέλεσμα σκιωδών ενεργειών 

Η βαλίτσα άνηκε στον Παντσέρι, κατά την Καϊλή η οποία αναφέρθηκε και σε άλλη μία τσάντα γεμάτη χρήματα. Ήταν αυτά που είχε δανειστεί ο Τζιόρτζι για το ακίνητο, σύμφωνα με το δημοσίευμα. «Στην τσάντα υπήρχαν 50 ή 60 χιλιάδες ευρώ, δεν ξέρω ακριβώς γιατί δεν έχω σκοπό να ερευνήσω τις υποθέσεις του».

«Δεν είχα σκεφτεί ποτέ την προέλευση των χρημάτων, εκτός από τη στιγμή που αποκαλύφθηκε η υπόθεση. Τότε κατάλαβα ότι όχι, κάτι δεν ήταν φυσιολογικό».

Κατά την Εύα Καϊλή, ο σύντροφός της «δεν έχει πολλά χρήματα, δεν μπορεί να συνεισφέρει σε όλα τα έξοδα. Είναι και μικρότερος από μένα, ξέρω ότι κατά καιρούς δανείζεται από τους γονείς του. Υπάρχουν πράγματα που ήθελε, αλλά δεν μπορούσε να αντέξει οικονομικά» 

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας, η Ελληνίδα πολιτικός συμπλήρωσε επίσης ότι: «Δεν εμπιστευόμουν πάντα τις σχέσεις του Τζόρτζι με τον Παντσέρι και τον Κοτσολίνο. Ο Φραντσέσκο είχε ηθική υποχρέωση απέναντι στον Αντόνιο και τον Αντρέα, αλλά ήταν υπερβολική. Κάθε φορά που οι άλλοι του ζητούσαν κάτι, ένιωθε υποχρεωμένος να ανταποκριθεί και να τεθεί στη διάθεσή τους . Δεν μπορούσε να πει όχι. Ίσως θα έπρεπε να είχα πει κάτι, γιατί είμαι μεγαλύτερη από τον Φραντσέσκο. Είναι πολύ φιλόξενος, πολύ ευγενικός με τους φίλους του γενικώς».

«Κάθε αντιπρόεδρος έχει ένα χαρτοφυλάκιο. Το δικό μου ήταν στη Μέση Ανατολή, σε 15 χώρες», αναφέρθηκε για τη σχέση της με το Κατάρ. Σύμφωνα με την ίδια, κατέφθασε το αίτημα για κοινοβουλευτική εξέταση αναφορικά με τις χώρες του Κόλπου, συμπεριλαμβανομένου του Κατάρ «επειδή προμηθεύουν αέριο στην ΕΕ», αλλά και γιατί «πληρούν τις κανονιστικές προϋποθέσεις» στο θέμα των θεωρήσεων βίζας.

«Ακόμη και η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ πίεσε να προχωρήσει αυτό το συντομότερο δυνατό», ανέφερε η Εύα Καϊλή, υποστηρίζοντας ότι όλοι της έλεγαν να συνεχίσει με το θέμα αυτό.

«Η Κομισιόν ασκούσε πιέσεις για το ζήτημα αυτό και εγώ συμφωνούσα. Η απόφαση θα κρινόταν στα τέλη Νοεμβρίου. Η περίοδος αυτή συνέπεσε με την πολύ έντονη συζήτηση για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Πιστεύω γι’ αυτό υπήρξε σύγχυση ανάμεσα στην αποστολή του Παντσέρι για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δική μου που ήταν για τις βίζες και την ενέργεια».

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software