x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ο Σουλτάνος τρελάθηκε: Από τις απειλές, στις ευχές

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Του Γιάννη Οικονομίδη

Ευχές για τα Χριστούγεννα έστειλε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σε όλους τους χριστιανούς.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας:

«Σύμφωνα με τις αξίες του πολιτισμού στον οποίο ανήκουμε, θεωρούμε την ύπαρξη διαφορετικών θρησκειών και πολιτισμών ως πλούτο. Αυτή η κατανόηση, η οποία αποτελεί τη βάση της ειρήνης και της ασφάλειας, της ενότητας και της αλληλεγγύης του έθνους μας, είναι η σημαντικότερη δύναμή μας που θα μας επιτρέψει να ζήσουμε μαζί ειρηνικά στο μέλλον».

«Εύχομαι οι χριστουγεννιάτικες γιορτές που γιορτάζουν οι χριστιανοί πολίτες μας σύμφωνα με τις δικές τους πεποιθήσεις να συμβάλλουν στην ανάπτυξη κλίματος αλληλεγγύης. Με αυτά τα συναισθήματα και τις σκέψεις μου, συγχαίρω για άλλη μια φορά τις χριστουγεννιάτικες γιορτές όλου του χριστιανικού κόσμου, ιδιαίτερα των χριστιανών πολιτών μας, και τους εύχομαι καλή δύναμη», καταλήγει.

Τι κρύβεται πίσω από το «χριστιανικό προσωπείο»

Οι καλά γνωρίζοντες τον Ερντογάν μας λένε ότι δεν κάνει τίποτα τυχαία. Όλα είναι μεθοδευμένα όπως και οι ευχές στους Χριστιανούς αν και προ ημερών απειλούσε ξανά τους ορθόδοξουςς γειτονές του.

Ο Τούρκος πρόεδρος δεν εύχεται στην πραγματικότητα στους χριστιανούς της Ελλάδας, αλλά σε όσους βρίσκονται εντός της επικράτειας του. Και αυτό συμβαίνει λόγω των επικείμενων εκλογών του 2023 στην Τουρκία. Θα ήταν αφελής κάποιος να πιστέψει ότι ο Ερντογάν περιμένει την επανεκλογή του από τους Χριστιανούς, ωστόσο καλλιεργεί με αυτόν τον τρόπο ένα θετικό πρόσωπο εντός της Τουρκίας και ειδικά ανάμεσα σε όσους υποστηρίζουν το σεβασμό των μειονοτήτων και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 

 

 



e-genius.gr ...intelligent web software