Αλλά προσπαθούν να με τραυματίσουν, όταν βγαίνω απο το σπίτι για να παω στο γήπεδο. Τον κ. πρόεδρο που είναι από την περιοχή Κασίμπασα, είμαστε και σχεδόν συμπατριώτες, τον καλώ να παλέψει γενναία. Μην επιχειρήσει να εξαφανίσει τους αντιπαλους του του, αλλά να παλέψει γενναία».

 
 

Από την πλευρά του ο Ερντογάν απαντά στην πρόκληση  του Ιμάμογλυ προκαλώντας την αντιπολίτευση: «Αν αντέχει η καρδιά τους, ας βγουν να ανακοινώσουν τον υποψήφιο τους. Κι εμείς να ξέρουμε ποιον θα αντιμετωπίσουμε στις πλατείες».

 
 

Νέα επίθεση Ακάρ

Επίθεση στην Ελλάδα εξαπέλυσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, λέγοντας ότι έχει εχθρική στάση απέναντι στην Τουρκία και έχει επεκτατικές θέσεις.

Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα κάνει προβοκατόρικες ενέργειες και προβαίνει σε νέες προκλήσεις.

 
 

Αναλυτικά ο Τούρκος υπουργός Άμυνας είπε: «Όταν εξετάζουμε τις εξελίξεις στο Αιγαίο, βλέπουμε ότι ενώ η Τουρκία καταβάλλει πραγματικά τέτοιες προσπάθειες για την ειρήνη και τη σταθερότητα, η γειτονική μας Ελλάδα δυστυχώς συνεχίζει τις επεκτατικές και επιθετικές της πολιτικές με προβοκατόρικες ενέργειες και ρητορική που τροφοδοτούν την αστάθεια, προσθέτοντας καθημερινά νέες προκλήσεις. Πιο πρόσφατα, η Ελλάδα εξαπέλυσε κλείδωμα ραντάρ σε αεροπλάνα μας, τα οποία βρίσκονταν σε υπηρεσία του ΝΑΤΟ και ήταν άοπλα, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης άσκησης του ΝΑΤΟ.

 

»Αυτή η εχθρική στάση δείχνει ότι η Ελλάδα έχει γίνει αλαζονική σε βαθμό που αγνοεί τις θεμελιώδεις αρχές και αξίες του ΝΑΤΟ. Ως Τουρκία, αναμένουμε από τους Έλληνες πολιτικούς να εγκαταλείψουν άμεσα την ασυμβίβαστη και προκλητική συμπεριφορά τους».

Η εμβέλεια του Tayfun

Τούρκοι αναλυτές σημειώνουν ότι «η Ελλάδα με τα Rafale, τα F-16 και F-35 αλλάζει τις ισορροπίες», την ώρα που τα τουρκικά ΜΜΕ δημοσιεύουν χάρτες με την εμβέλεια του Tayfun.

 

Η παρουσιάστρια του Haber Global Σαγνούρ Τεζέλ ανέφερε: «Έχουμε τον χάρτη που δείχνουμε στις οθόνες μας. Και η Ελλάδα λέει πως ‘η Τουρκία είναι τόσο επιθετική που οι πύραυλοι της μπορούν να πλήξουν όλη την επικράτεια μας, γι αυτό να μην πωληθούν τα F-16, εγώ θα στρατιωτικοποιήσω τα νησιά καθώς οι ΗΠΑ είναι μαζί μου’. Μέσα σε αυτό το πνεύμα η Ελλάδα απογείωσε μαχητικά απο 5 βάσεις και κλείδωσε με τα ραντάρ τα μαχητικά μας».

Ο στρατιωτικός αναλυτής Αμντουλάχ Αγάρ σημείωσε: «Οι Έλληνες κάνουν βήματα που αλλάζουν τις ισορροπίες. Μαζί με την υποστήριξη που δίνουν οι ΗΠΑ και η Γαλλία Με τα μαχητικά Rafale, με τα F-16 τα οποία εκσυγχρονίζουν και τα.F-35 που θέλουν να παραλάβουν προσπαθούν να αναλάβουν πρωτοβουλίες».

Χθες ο Ερντογάν δήλωσε πως «κατασκευάσαμε μη επανδρωμένο μαχητικό. Έμεινε στον αέρα πέντε ώρες». Είπε ακόμη ότι «η αντιπολίτευση εναντιώθηκε στα βήματά μας σε Λιβύη, Μεσόγειο και Κύπρο».

 

Ο Ερντογάν είπε: «Τις προηγούμενες μέρες ένα σημαντικό σχέδιο για την χώρα μας αλλά και για όλο τον κόσμο, το μη επανδρωμένο μαχητικό μας, το Kızılelma, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την πρώτη του πτήση παραμένοντας στον αέρα 5 ώρες. Στο εσωτερικό είχαν εναντιωθεί στις συμφωνίες που κάναμε με την Λιβύη στις γεωτρήσεις μας στην Μεσόγειο τις περιοχές που ανοίξαμε στην Κύπρο στην στήριξη που δώσαμε στους αδελφούς μας στο Καραμπάχ».