x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Οι αντιρωσικές κυρώσεις στοχεύουν στην ενεργειακή και επισιτιστική ασφάλεια της Δύσης!

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Βασική προϋπόθεση για την επιτάχυνση της ατζέντας 2030 είναι η καταστροφή της οικονομίας και μια παγκόσμια επισιτιστική κρίση. Οικονομολόγοι επισημαίνουν ότι οι δυτικοί ηγέτες φαίνεται να κάνουν το αντίθετο από αυτό που πρέπει να γίνει αλλά αδυνατούν να το αποδώσουν στο προφανές.

Η Ρωσία σχεδιάζει περισσότερα αντίμετρα κατά των δυτικών κυρώσεων. Εάν εφαρμοστούν, θα έχουν καταστροφικές επιπτώσεις στην οικονομία, την παραγωγή και την ενεργειακή και επισιτιστική ασφάλεια της Δύσης.

Την Τετάρτη 30 Μαρτίου, ο Vyacheslav Volodin, πρόεδρος της Ρωσικής Κρατικής Δούμας, της Κάτω Βουλής της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στο κανάλι του στο Telegram πρότεινε σκληρότερα αντίποινα για τις κυρώσεις της Δύσης κατά της Ρωσίας. «Θα ήταν σωστό να επεκταθεί ο κατάλογος των αγαθών που μπορούν να εξαχθούν μόνο για ρούβλια όπου είναι επωφελές για τη χώρα μας: λιπάσματα, δημητριακά, φυτικά έλαια, αργό πετρέλαιο, άνθρακας, μέταλλα, ξύλο κ.λπ.», έγραψε ο Volodin.

Η Μόσχα έχει δηλώσει προηγουμένως ότι όλες οι εχθρικές χώρες θα επιτρέπεται να αγοράζουν ρωσική ενέργεια μόνο εάν πληρώνουν σε ρούβλια. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου ότι το νέο σύστημα πληρωμών για το φυσικό αέριο θα πάρει χρόνο για να εφαρμοστεί, παρά την προθεσμία που όρισε ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έως τις 31 Μαρτίου. Οι φιλικές χώρες επιτρέπεται να πληρώνουν με όποιο νόμισμα θέλουν, με βάση το συμφωνήθηκε.

Υπάρχουν περίπου 50 εχθρικές χώρες και οι υπόλοιπες –περίπου τα τρία τέταρτα όλων των χωρών στον κόσμο– θεωρούνται από τη Μόσχα φιλικές χώρες. Αρκετοί εκπρόσωποι του κατεστημένου της Δύσης, όπως ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, έχουν δηλώσει ότι δεν θα πληρώσουν σε ρούβλια, κάτι που ουσιαστικά σημαίνει απαγόρευση εξαγωγών με σοβαρές συνέπειες για τη Δύση.

Την 1η Απριλίου, η βρετανική Telegraph ανέφερε ότι ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Ρωσίας, είχε ανακοινώσει ότι η Ρωσία όχι μόνο θα απαιτούσε τρόφιμα και ενέργεια σε ρούβλια από μη φιλικές χώρες, αλλά δεν θα προμήθευε πλέον τρόφιμα. Η Telegraph ανέφερε τα λόγια του Μεντβέντεφ χωρίς να προσθέσει ποιες χώρες επηρεάζονται.

Την Πέμπτη, 24 Μαρτίου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έδωσε συνέντευξη Τύπου στο Βέλγιο μετά τις συναντήσεις που είχε με ηγέτες του ΝΑΤΟ και της G7. Ο απελπισμένος Αμερικανός πρόεδρος αναγνώρισε ότι έρχονται παγκόσμιες ελλείψεις τροφίμων . Τόνισε ότι η Ρωσία και η Ουκρανία ήταν οι σιταποθήκες της Ευρώπης.

«Είναι αλήθεια», είπε ο Μπάιντεν στις Βρυξέλλες. «Το τίμημα των κυρώσεων δεν επιβάλλεται μόνο στη Ρωσία. Επιβάλλεται σε πάρα πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ευρωπαϊκών χωρών και της χώρας μας».

Παρόλο που ο Μπάιντεν κατανοεί πλήρως ότι οι ελλείψεις τροφίμων είναι επικείμενες, εξακολουθεί να μην έχει λάβει σημαντικά μέτρα για να αντιμετωπίσει την επικείμενη καταστροφή. Αντίθετα, όταν Αμερικανοί αγρότες νωρίτερα φέτος, μεταξύ άλλων, ζήτησαν να μην αναγκαστούν να πουλήσουν τις καλλιέργειές τους για βιοκαύσιμα (όπως αιθανόλη), αγνοήθηκαν.

Επίσης, εκατομμύρια τόνοι σιτηρών, πιθανή τροφή για μεγάλο αριθμό ανθρώπων, θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση της υποτιθέμενης απειλής των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Το ρούβλι συνεχώς ενισχύεται

Το ρούβλι πλησιάζει την υψηλότερη ισοτιμία με το ευρώ την τελευταία πενταετία. Η συναλλαγματική του ισοτιμία έναντι του ευρώ και του δολαρίου ΗΠΑ, όχι μόνο έφτασε τα επίπεδα προ του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά είναι πιο υψηλή, όσο ήταν το 2017.

Ωστόσο, υπάρχουν γεγονότα για τα οποία τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης δεν θέλουν να αναφέρουν: Η ρωσική οικονομία έχει ονομαστικό ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) 1.648 δισεκατομμυρίων δολαρίων (ΔΝΤ 2021). Συγκριτικά, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ΑΕΠ 22.940 δισεκατομμυρίων δολαρίων (ΔΝΤ 2021), δηλαδή περίπου 14 φορές μεγαλύτερο. Παρόμοια ποσοστά θα βρούμε και σε πολλές Ευρωπαικές χώρες.

Μόνο το ΑΕΠ της πολιτείας της Καλιφόρνια των 3.357 δισεκατομμυρίων δολαρίων (FRED 2020) είναι υπερδιπλάσιο από αυτό της Ρωσίας, του μεγαλύτερου έθνους στον κόσμο από άποψη έκτασης. Αν συγκρίνουμε τη ρωσική οικονομία τόσο με τις ΗΠΑ όσο και με την ΕΕ, των οποίων το ΑΕΠ είναι 17 078 δισεκατομμύρια δολάρια (ΔΝΤ 2021), η ρωσική οικονομία αντιστοιχεί μόνο στο 4,1 τοις εκατό των ΗΠΑ και της ΕΕ. Και πρέπει να σημειωθεί ότι η ΕΕ δεν περιλαμβάνει χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ελβετία, η Αυστραλία και ο Καναδάς.

Η πραγματική λογική πίσω από τις κυρώσεις

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, εάν οι κυρώσεις, που σχεδιάστηκαν από το κατεστημένο της Δύσης και ενθαρρύνονται από τα ΜΜΕ τους, επιβάλλουν τόσο τρομερό κόστος, γεννώνται πολλά ερωτήματα. Ένα από αυτά είναι ότι εάν η οικονομία της Ρωσίας δεν είναι ούτε το ένα τέταρτο των οικονομιών των ΗΠΑ και της ΕΕ, γιατί να επιβληθούν κυρώσεις που στην πράξη επηρεάζουν την παγκόσμια οικονομία και έτσι πλήττουν περισσότερο τους δημιουργούς αυτών των κυρώσεων;

Ο Tucker Carlsson, παρουσιαστής του Fox News , επεσήμανε ότι το πιο σημαντικό καθήκον για κάθε κυβέρνηση ήταν να εξασφαλίσει τροφή, νερό και ενέργεια για τους ανθρώπους της και ότι η Κίνα, για παράδειγμα, εργαζόταν σκληρά για να το κάνει. Στη συνέχεια, ο Carlson υπογράμμισε ότι η παγκοσμιοποιητική ατζέντα του Build Back Better , την οποία λατρεύουν ο Μπάιντεν και οι ηγέτες της Δύσης, κάνει ακριβώς το αντίθετο.

Γίνεται ακόμη χειρότερο αν σκεφτούμε ότι ο καθαρός εξαγωγέας Ρωσία είναι η μόνη υπερδύναμη πλήρους φάσματος στον κόσμο όσον αφορά τις πρώτες ύλες, ενώ οι οικονομίες της Δύσης σήμερα είναι κυρίως οικονομίες υπηρεσιών.

Εάν το παγκόσμιο εμπόριο επιβραδυνθεί και σταματήσει, όπως συνέβη στα δύο χρόνια περιορισμούς για τον κορωνοϊό και τώρα με τις αντιπαραγωγικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, θα έβλαπτε κυρίως τις χώρες που βασίζονται στην εισαγωγή πρώτων υλών. Αυτά, φυσικά, τα συναντάμε μόνο στη Δύση, η οποία τώρα βλέπει την παραγωγική της ικανότητα να αποδυναμώνεται και ακόμη και να εκρήγνυται λόγω ελλείψεων εμπορευμάτων και ενέργειας.

Οι τιμές της ενέργειας στη Δύση αρχίζουν να παραλύουν τις χώρες, όπου ο ανεξέλεγκτος πληθωρισμός, ιδίως στις τιμές των τροφίμων, καθιστά ολοένα και πιο δύσκολο για τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν την καθημερινή ζωή. Την ίδια ώρα, οι τιμές των εμπορευμάτων στη Ρωσία πέφτουν, καθώς πλέον υπάρχει πλεόνασμα τροφίμων και ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των καυσίμων. Ένα λίτρο ντίζελ κοστίζει περίπου 50 ρούβλια στο βενζινάδικο…

Το μόνο λογικό συμπέρασμα είναι ότι οι κυρώσεις είναι ένα πρόσχημα για την καταστροφή των οικονομιών των λαών της Δύσης ειδικότερα.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software