x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Εξιλαστήριο θύμα η Καϊλή για τα άπλυτα των Βρυξελών;

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Γράφει η Μάχη Γραικού

Στις Βρυξέλες, όπου το lobbying αποτελεί την κύρια οδό για τον επηρεασμό της λήψης αποφάσεων, όλοι φωνάζουν σήμερα με αφορμή την υπόθεση της Εύας Καϊλή, αποκηρύσσοντας την πάγια τακτική τους! Και έχουν πέσει πάνω της να την ξεσκίσουν, ώστε να αποφευχθούν – για την ώρα - τα χειρότερα γι’ αυτούς. Προς το παρόν. Διότι, όπως όλα δείχνουν, πρέπει να αλλάξει συνολικότερα το πλαίσιο της λήψης αποφάσεων στην ΕΕ. Προς το παρόν, πάντως, όλοι είναι «προβληματισμένοι», ενώ τα όσα συμβαίνουν δεν είναι καλά για την Ελλάδα και την Ιταλία.

ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ EΠ’ ΑΟΡΙΣΤΟΝ 

Στις φυλακές οδηγήθηκε η Εύα Καϊλή, η οποία δέχεται πλέον και την επίθεση της ελληνικής Πολιτείας. Η Εύα Καϊλή, η οποία πριν λίγο καιρό έστησε εταιρεία στην Ελλάδα για την εμπορία και εκμετάλλευση ακινήτων, είδε χθες την οικεία Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος να δεσμεύει τα περιουσιακά στοιχεία της, αλλά και αυτά του συζύγου της και των συγγενικών της προσώπων. Αυτό βέβαια ήταν επόμενο. Αλλά ανεξάρτητα από αυτό, βλέπουμε άλλο ένα λυντσάρισμα, νομικό, πολιτικό και επικοινωνιακό, από «ανθρωποφάγους», που δεν έχουν κανένα ενδοιασμό να παραβιάσουν το τεκμήριο της αθωότητας. Τα στοιχεία εναντίον της είναι πάντως πολλά, κατά κάποιους νομικούς συντριπτικά, ενώ ακόμα και η προέλευση των επίπλων στο διαμέρισμά της έχει μπει στο μικροσκόπιο των αρχών, ώστε να διαπιστωθεί δωροληψία. Η συνέχεια δεν προμηνύεται καθόλου καλή για εκείνη και την οικογένειά της. Παρακολουθούμε τη διάλυση της ζωής της ιδίας και των ανθρώπων της. Την ίδια ώρα, για άλλη μια φορά αποκαλύπτεται ο λερός ρόλος των διαφόρων «προοδευτικών» ΜΚΟ που κόπτονται – με το αζημίωτο πάντα - για την κοινωνική Δικαιοσύνη, όπως η «Fight Impunity» και η «No Peace Without Justice», οι άνθρωποι των οποίων συνελήφθησαν.

Η ΕΥΑ ΚΑΪΛΗ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ

Το σύστημα έχει πέσει λοιπόν πάνω στην Εύα Καϊλή, ξεσκίζοντάς την. Αυτοί που ξεδιάντροπα πήραν θέσεις, μετά τη θητεία τους στην Κομισιόν, στην Goldman Sachs και αλλού, κυνηγώντας με απληστία το χρήμα, αυτοί που δεν έκαναν τίποτα άλλο πέραν του lobbying, ξαφνικά ανακάλυψαν την πηγή του κακού: την Εύα Καϊλή. Και όπως όλα δείχνουν, την ετοιμάζουν για να πληρώσει, δίκην παραδειγματισμού, για όλες τις αμαρτίες άλλων χωμένων στα σκάνδαλα, τους οποίους το σύστημα δεν μπόρεσε και δεν μπορεί να αγγίξει (βλ. Ζοζέπ Μπορέλ) και αυτοί παραμένουν ακόμα ενεργοί, σε ύπατα μάλιστα αξιώματα. Οι δεξιοί πάντως ειρωνεύονται με αφορμή την υπόθεση της Εύας Καϊλή τους Σοσιαλιστές, λέγοντας πως έχουν ροπή προς τα σκάνδαλα, ενώ οι Σοσιαλιστές διαδίδουν πως η Εύα Καϊλή είχε ήδη περάσει στην τρισκατάρατη δεξιά. Βέβαια, αυτό δεν είχε γίνει και, πέραν των οποίων «τιτιβισμάτων» στο twitter του πρωθυπουργικού συνεργάτη που απομακρύνθηκε από τη θέση του μετά τις αποκαλύψεις για τις υποκλοπές, δεν υπάρχει άλλο τεκμήριο για την ιδεολογική και πολιτική «αποστασία» της γοητευτικής πολιτικού.

ΦΟΥΝΤΩΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ…

Εδώ που φτάσαμε η ανθρωποφαγία δύσκολα θα σταματήσει. Σε μια συγκυρία όπου ασκείται δριμεία κριτική σε αποφάσεις που οδηγούν στην αποβιομηχάνιση και στον οικονομικό μαρασμό της Ευρώπης, επιχειρείται ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης. Ας αναλογιστούν όμως όλοι αυτοί που σήμερα απαξιώνουν με ευκολία τα πάντα, πως θα αντιμετωπίσουν τον λαϊκισμό, που οι ίδιοι κατηγορούν για περίπου τα πάντα, φουντώνοντάς τον όμως!

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software