x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

ΟΗΕ: Πολύ πιθανό να είναι αυθεντικά τα βίντεο με εκτελέσεις Ρώσων αιχμαλώτων πολέμου

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Εννέα μήνες του πολέμου στην Ουκρανία και οι ρωσικές επιδρομές έχουν βυθίσει εκατομμύρια Ουκρανούς σε ανείπωτα δεινά, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Δεν αποκλείονται να είναι αυθεντικά τα βίντεο με εκτελέσεις Ρώσων αιχμαλώτων πολέμου, εκτιμά ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Την ίδια ώρα τουλάχιστον 77 Ουκρανοί άμαχοι έχουν σκοτωθεί από τον Οκτώβριο, εξαιτίας των πληγμάτων της Ρωσίας, εννέα μήνες αφότου ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία. Επιπλέον, οι επιδρομές των εισβολέων σε κρίσιμες ενεργειακές υποδομές στην Ουκρανία έχουν βυθίσει εκατομμύρια ανθρώπους σε ανείπωτα δεινά στη χώρα.

«Εκατομμύρια βυθίζονται σε ανείπωτα δεινά και φρικτές συνθήκες διαβίωσης λόγω αυτών των επιδρομών», κατήγγειλε ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Φόλκερ Τουρκ, σε ανακοίνωσή του.

Στην ίδια ανακοίνωση ο Τουρκ επεσήμανε ότι βάσει της προκαταρκτικής ανάλυσης από τον ΟΗΕ τα βίντεο που φαίνεται να δείχνουν Ουκρανούς στρατιώτες να εκτελούν Ρώσους αιχμαλώτους πολέμου είναι «πολύ πιθανό να είναι αυθεντικά». Το Κίεβο έχει επισημάνει ότι θα ερευνήσει τυχόν παραβιάσεις από τις ένοπλες δυνάμεις του.

Η ομάδα επιθεώρησης του ΟΗΕ έχει δηλώσει ότι τόσο η Ρωσία όσο και η Ουκρανία έχουν βασανίσει αιχμαλώτους πολέμου.Ο Τουρκ ζήτησε και από τις δύο χώρες να δώσουν σαφείς οδηγίες στις ένοπλες δυνάμεις τους για τη μεταχείριση των αιχμαλώτων πολέμου και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να εξεταστούν ενδελεχώς όλες οι καταγγελίες περί εκτελέσεων με συνοπτικές διαδικασίες.



e-genius.gr ...intelligent web software