x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Τα βρήκαν Αμερικανοί και Τούρκοι στην «περιορισμένη επιχείρηση» εναντίον των Κούρδων της Συρίας

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η σαουδαραβική εφημερίδα Şark ül Evsat, που εκδίδεται στο Λονδίνο, υποστήριξε ότι η Τουρκία και οι ΗΠΑ, σε συνάντηση αξιωματούψων τους στο Κιλίς, συμφώνησαν σε μια «περιορισμένη επιχείρηση» κατά των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) σε συνάντηση στο Κιλίς. Ο ισχυρισμός ανήκει σε πηγή του Συριακού Εθνικού Στρατού που υποστηρίζεται από την Άγκυρα.

Υποστηρίχθηκε ότι οι ΗΠΑ και η Τουρκία συμφώνησαν σε μια «περιορισμένη επιχείρηση» που θα διεξαχθεί κατά των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF). Τον ισχυρισμό έκανε μέλος του μισθοδοτούμενου από την Τουρκία Εθνικού Στρατού της Συρίας (SMO), ο οποίος μίλησε στη σαουδαραβική εφημερίδα Shark ul Evsat.

 
 

Στις ειδήσεις της εφημερίδας Şark ül Evsat, που εκδίδεται στο Λονδίνο, η πηγή, η οποία φέρεται να είναι αρχηγός μιας από τις ομάδες υπό την ομπρέλα του υποστηριζόμενου από την Τουρκία SMO, έκανε τους εξής ισχυρισμούς, υποστηρίζοντας ότι υπήρξε συνάντηση Αμερικανών και Τούρκων αξιωματούχων στο Κιλίς:

«Τις προηγούμενες ώρες πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των Αμερικανών στρατιωτικών αξιωματούχων και των Τούρκων ομολόγων τους στην περιοχή Κιλίς. Εδώ συζητήθηκαν τα αιτήματα της Τουρκίας, η στρατιωτική επιχείρηση κατά των SDF και η στάση των ΗΠΑ σε αυτό το θέμα. Μετά από μακρύ διάλογο μεταξύ των δύο πλευρών, των ΗΠΑ Συμφώνησαν με «σε μια περιορισμένη επιχείρηση που δεν έχει οριστεί ακόμη ημερομηνία διεξαγωγής της».

 

 

 

Στις ειδήσεις που αναφέρει το Rudaw, στελέχη του τουρκικού στρατού κάλεσαν τρεις διοικητές σωμάτων στο SMO την Τετάρτη (χθες) στο Κιλίς για να «συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στο πεδίο, να αναπτύξουν επιθετικά στρατιωτικά σχέδια και να καθορίσουν τους άξονες για την έναρξη της επιχείρησης κατά των SDF στο βόρεια και βορειοανατολικά του Χαλεπίου»..

 Αναφέρθηκε ότι ταυτόχρονα με τη συνάντηση, τεράστιες στρατιωτικές ενισχύσεις έγιναν σε μια περιοχή που εκτείνεται από τις περιοχές κοντά στο Minak, Kefer Hasher, Tadif και Tel Rifat έως τις γειτονικές περιοχές Manbij και Kobani, που ελέγχονται από τις SDF και τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις.

 

 Σύμφωνα με την εφημερίδα, «η πιθανή συμμετοχή της SMO στην επιχείρηση θα περιοριστεί στο Τελ Ριφάτ και στο Κομπάνι».
TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software