x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Κούρδοι: Η Τουρκία επιδιώκει την νεκρανάσταση του ISIS

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ
Η Τουρκία συνέχισε να στοχεύει θέσεις Κούρδων μαχητών στη βόρεια Συρία, προοίμιο μιας πιθανής χερσαίας επιχείρησης από την Άγκυρα, η οποία λέει ότι θέλει να «ασφαλίσει» τα νότια σύνορά της

Η Τουρκία, η οποία πραγματοποιεί πλήγματα στη βορειοανατολική Συρία, βομβάρδισε στις 23/11/2022 Κούρδους μαχητές που περιφρουρούν τον καταυλισμό αλ Χολ, ο οποίος στεγάζει συγγενείς τζιχαντιστών, κατηγόρησαν κουρδικές δυνάμεις χωρίς να αναφέρουν θύματα.
Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε από την πλευρά του ότι τα τουρκικά πλήγματα είχαν στόχο θέσεις κουρδικών δυνάμεων έξω από το αλ-Χολ, «σπέρνοντας το χάος» σε αυτόν τον αχανή καταυλισμό.
«Η τουρκική Πολεμική Αεροπορία εξαπέλυσε πέντε πλήγματα κατά των κουρδικών δυνάμεων ασφαλείας (Ασαγιές) μέσα στον καταυλισμό», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Φαρχάντ, ένας εκπρόσωπος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), όπου κυριαρχούν οι Κούρδοι μαχητές.

Συγγενείς τζιχαντιστών

Υπό κουρδική διοίκηση, ο υπερπλήρης καταυλισμός Αλ -Χολ, στεγάζει περισσότερους από 50.000 συγγενείς τζιχαντιστών μετά την ήττα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), Σύρους εκτοπισμένους και Ιρακινούς πρόσφυγες.
Ανάμεσά τους, τουλάχιστον 10.000 αλλοδαποί από περίπου 60 χώρες, μεταξύ των οποίων Γάλλοι και άλλοι Ευρωπαίοι.
Ο εκπρόσωπος των SDF προειδοποίησε ότι «ορισμένες οικογένειες του ΙΚ ενδέχεται να δραπέτευσαν από τον καταυλισμό» εκμεταλλευόμενες το χάος.
Παρά τις επανειλημμένες παροτρύνσεις από την ημιαυτόνομη κουρδική διοίκηση, οι περισσότερες δυτικές χώρες αρνούνται να επαναπατρίσουν τους πολίτες τους, αρκούμενες σε επαναπατρισμούς ελάχιστων ατόμων, καθώς εκφράζουν φόβους για πιθανές τρομοκρατικές ενέργειες στο έδαφός τους.
Η Τουρκία συνέχισε να στοχεύει θέσεις Κούρδων μαχητών στη βόρεια Συρία, προοίμιο μιας πιθανής χερσαίας επιχείρησης από την Άγκυρα, η οποία λέει ότι θέλει να «ασφαλίσει» τα νότια σύνορά της.

www.bankingnews.gr



e-genius.gr ...intelligent web software