x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Βουλγαρία όπως... Ελλάδα: Και εκεί ξεσηκώνονται για ενέργεια και μισθούς

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους στη Βουλγαρία για να απαιτήσουν υψηλότερους μισθούς καθώς τα αυξανόμενα επίπεδα πληθωρισμού πλήττουν τη χώρα.

Η διαδήλωση της Παρασκευής, που οργανώθηκε από τα δύο μεγαλύτερα συνδικάτα της χώρας, είδε διαδηλωτές να συγκεντρώνονται μπροστά από το κτίριο του κοινοβουλίου κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα για καλύτερη αμοιβή.

 
 «Ο πληθωρισμός αυξάνεται, οι μισθοί μας όχι» ήταν ένα από τα βασικά συνθήματα.

Τα συνδικάτα παρέδωσαν στην κυβέρνηση κοινά αιτήματα για να επισπεύσουν την έγκριση του προϋπολογισμού του επόμενου έτους. 
 
Στόχος τους να αποφευχθεί ο κίνδυνος παγώματος του κατώτατου μισθού στο σημερινό του επίπεδο παρά τον πληθωρισμό.

Η διακήρυξη ζητούσε επίσης υποστήριξη για μεγάλες ομάδες ανθρώπων που είχαν εκτεθεί στην ενεργειακή φτώχεια πριν από το χειμώνα και την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων.

Η διαμαρτυρία συνεχίστηκε με μια πορεία με περισσότερα από 1.000 αυτοκίνητα, που περνούσαν κατά μήκος των κεντρικών λεωφόρων της πρωτεύουσας, Σόφιας, προκαλώντας σημαντικό μποτιλιάρισμα.

Τα συνδικάτα της Βουλγαρίας διαμαρτύρονται, απαιτώντας αύξηση των μισθών των εργαζομένων και μια τακτική κυβέρνηση για την εφαρμογή των εισοδηματικών πολιτικών της χώρας 

Επί του παρόντος, η Βουλγαρία διοικείται από υπηρεσιακό υπουργικό συμβούλιο με περιορισμένες εξουσίες μετά από τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις σε λιγότερο από δύο χρόνια.

Οι εκλογές παρήγαγαν ένα κατακερματισμένο κοινοβούλιο και κανένα βιώσιμο συνασπισμό, αφήνοντας τη χώρα σε πολιτικό αδιέξοδο.

Ο Λιούμποσλαβ Κοστόφ, ο κορυφαίος οικονομικός εμπειρογνώμονας των ανεξάρτητων εργατικών συνδικάτων, προέτρεψε τους νομοθέτες να κάνουν τη δουλειά τους και να σχηματίσουν κυβέρνηση που θα υποβάλει κρατικό προϋπολογισμό για το επόμενο έτος.

Εξήγησε ότι ο νέος προϋπολογισμός πρέπει να περιλαμβάνει αύξηση των κατώτατων μισθών εάν η χώρα θέλει να ενταχθεί στην Ευρωζώνη την 1η Ιανουαρίου 2024.

elora.gr - Ταυτότητα

Ιδιοκτήτρια εταιρεία: M.V. PRESS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΤΑΙΡΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ
Διακριτικός τίτλος: M.V. PRESS
Έδρα: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 299, ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΤΚ 17236, ΑΦΜ 801098428 – ΔΟΥ: ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, ΤΗΛ: 210 3625095, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Νόμιμος Εκπρόσωπος/ Διαχειριστής: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ 
Δικαιούχος του ονόματος τομέα (elora.gr): MV PRESS
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ 
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ:
ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ:
ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣΗΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (ΕΕ) 2018/334 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ 1ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (L63) {ΒΛ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡ. 10 ΠΑΡ. 2 ΠΕΡ. Ε' Ν. 5005/2022 ΤΕΥΧΟΣ Α' 236/21.12.2022}

Μ.Η.Τ. 242040e-genius.gr ...intelligent web software