x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Πέθανε από ανακοπή η γνωστή ηθοποιός Νίτσα Μαρούδα

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Την τελευταία της πνοή στα 87 της χρόνια άφησε η ηθοποιός Νίτσα Μαρούδα, η οποία πέθανε από ανακοπή.

Τη δυσάρεστη είδηση ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Ακόμα μία δυσάρεστη είδηση. Το γλυκό κορίτσι του σινεμά, η όμορφη κοπελίτσα που μας έκανε να γελάμε με το νάζι της έφυγε από κοντά μας ξαφνικά από ανακοπή! Γεννημένη το 1935, μας χάρισε άπειρες όμορφες στιγμές στον κινηματογράφο και το θέατρο… Αύριο 4,30 την αποχαιρετάμε στο κοιμητήριο Χαλανδρίου… Καλό ταξίδι γλυκιά μας Αγαπημένη Νίτσα»!

 

 

Ποια ήταν η Νίτσα Μαρούδα

Η Ελένη (Νίτσα) Μαρούδα, γεννήθηκε στην Πάτρα το 1935, και ήταν Ελληνίδα ηθοποιός του κινηματογράφου. Έπαιξε σε πολλές ταινίες την δεκαετία 60′ και του 70′ της λεγόμενης χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου, με τους χαρακτηριστικά κωμικούς ρόλους που έπαιζε.

Σπούδασε ηθοποιία στη σχολή μουσικού θεάτρου Θεοφανίδη. Η πρώτη της ταινία στο σινεμά ήταν ‘Tο αγρίμι’ του Κώστα Καραγιάννη το 1960, και έπαιξε συνολικά σε 37 ταινίες δίπλα σε όλα τα ιερά τέρατα του ελληνικού κινηματογράφου της εποχής.

Τελευταία της ταινία ήταν το 1980 το ‘Υποψήφιοι βουλευτές και βουλευτίνες’ και τελευταία εμφάνιση της στην τηλεόραση της Υ.Ε.Ν.Ε.Δ. το 1982 στην σειρά ‘Κομμωτήριο – Ιστορίες του σεσουάρ’. Έχει μείνει χαρακτηριστική η ατάκα της “θέλετε ένα περγαμόντο;”, στην ταινία ‘Η αρχόντισσα κι ο αλήτης’ το 1968.

 

Παντρεύτηκε τον Συμεών Κολοκοτά, ενώ η κόρη της Ιωάννα είναι σύζυγος του πολιτικού και πρώην υπουργού Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software