x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ετοιμάζεται η Ευρώπη για νέο εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ;

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή φέρεται να πιστεύει ότι τα σχέδια του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για την προώθηση ηλεκτρικών οχημάτων κάνουν διακρίσεις σε βάρος ξένων κατασκευαστών.
 
Η Ευρωπαϊκή Ένωση προετοιμάζεται για έναν νέο εμπορικό πόλεμο με τις Ηνωμένες Πολιτείες, αφού η Ουάσιγκτον ενέκρινε τον νόμο για τη μείωση του πληθωρισμού με στόχο να βοηθήσει την εθνική παραγωγή, ανέφερε την Τετάρτη η ισπανική εφημερίδα Diario.

Βάσει αυτού του νόμου, οι αμερικανικές αρχές πρόκειται να διαθέσουν περίπου 400 δισεκατομμύρια δολάρια για τις πολιτικές για το κλίμα και την ενέργεια. Ο νόμος προωθεί ιδιαίτερα τη μετάβαση στην πράσινη ενέργεια, επηρεάζοντας έτσι τον ευρωπαϊκό τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, ο οποίος είναι πολύ σημαντικός σε χώρες όπως η Γερμανία και η Γαλλία, έγραψε η εφημερίδα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πιστεύει ότι τα σχέδια του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για την προώθηση των ηλεκτρικών οχημάτων κάνουν διακρίσεις σε βάρος ξένων κατασκευαστών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έγγραφο που κοινοποιήθηκε στο πρακτορείο EFE, οι Βρυξέλλες ανησύχησαν από εννέα διατάξεις για τις εκπτώσεις φόρου. Την περασμένη εβδομάδα, εκπρόσωποι της ΕΕ και των ΗΠΑ είχαν μια συνάντηση, η οποία έληξε χωρίς αποτέλεσμα. Οι Ευρωπαίοι διαπραγματευτές πιστεύουν ότι ο νόμος που προωθεί η Ουάσιγκτον είναι απαράδεκτος.

Όπως είπε νωρίτερα ο πρώτος αναπληρωτής επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις, μια ειδική ομάδα εργασίας δημιουργήθηκε πριν από ένα μήνα για να μάθει τι ανησυχεί την Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με τον νόμο για τη μείωση του πληθωρισμού των ΗΠΑ και πώς μπορεί να επιλυθεί.

«Αυτό επιδιώκουμε τελικά: η ΕΕ να είναι, ως στενός σύμμαχος των ΗΠΑ, σε μια θέση που μοιάζει περισσότερο με αυτή του Μεξικού και του Καναδά», δήλωσε ο Ντομπρόβσκις την Τρίτη.


e-genius.gr ...intelligent web software