x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Θάνο Πλεύρη, σου έχω άσχημα νέα: Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Γράφει η Μαρία Σεφέρου

Ώστε θα εισηγηθείς την απόλυση των ανεμβολίαστων υγειονομικών, ε; Τόσο εμμονικός, πεισματάρης, εκδικητικός και ανάλγητος είσαι;

Και γιατί δηλώνεις «υπερήφανος» που διατηρείς, ελαφρά τη καρδία, μια τόσο σκληρή και απάνθρωπη στάση απέναντι σε χιλιάδες οικογένειες;

Διότι, όπως είπες, «Δεν είναι επιστημονική θέση να μην εμπιστεύεσαι την επιστήμη μέσα στην πανδημία κορωνοϊού. Η προσωπική μου θέση είναι ότι όποιος δεν εμβολιάζεται σε μία τέτοια περίοδο, όπως η πανδημία, αλλά και γενικά, δεν μπορεί να υπηρετήσει το σύστημα υγείας και τον ασθενή».

Μα είσαι τόσο υποκριτής ή απλά άσχετος και ανόητος, κοτζάμ δικηγόρος; Το έχεις ξαναπεί πολλές φορές στο παρελθόν ότι οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί δεν εμπιστεύονται την «επιστήμη».

Ποια ιατρική «επιστήμη» να εμπιστευτούν; Την φετινή, την προπέρσινη, την προ δεκαετίας ή την προ εικοσαετίας;

Κατ’ αρχήν επίτρεψέ μου να σου θυμίσω την ετυμολογία της λέξης επιστήμη. Προέρχεται από το ρήμα επίσταμαι, που σημαίνει «γνωρίζω καλά» κατόπιν έρευνας, τεκμηρίωσης και αποδείξεων.

Βάσει αυτού του ορισμού, λοιπόν, η ιατρική ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ, αφού πάει εσαεί ψάχνοντας, βρίσκοντας και συχνά ακυρώνοντας χθεσινά και προχθεσινά θέσφατα, αναγνωρίζοντας λανθασμένες εκτιμήσεις, αποσύροντας επικίνδυνα φάρμακα που μέχρι χθες διαφήμιζε ως πανάκεια και ακίνδυνα, και τα οποία είχαν προκαλέσει χιλιάδες παρενέργειες και θανάτους σε ανυποψίαστους ασθενείς.

Σε αυτή την ιατρική «επιστήμη» θέλεις να πιστέψουν τυφλά οι υγειονομικοί σε αναστολή, που με τα ίδια τους τα μάτια έχουν δει πάμπολλες αποτυχίες της ιατρικής «επιστήμης» μέσα στα νοσοκομεία;

Ή μήπως δεν έχεις ακούσεις για τις «ιατρογενείς» ασθένειες και ότι η τρίτη αιτία θανάτων παγκοσμίως – μετά τον καρκίνο και τις καρδιοπάθειες – είναι τα ιατρικά λάθη;

Δυστυχώς η ιπποκράτεια παραίνεση «Ωφελέειν, μη βλάπτειν» πολύ συχνά παραβλέπεται από γιατρούς, είτε λόγω άγνοιας είτε λόγω άλλων σκοπιμοτήτων. Ειρήσθω εν παρόδω ότι το Ρωμαϊκό Δίκαιο προέβλεπε αυστηρότατες ποινές σε γιατρούς που έβλαπταν ασθενή από αμέλεια, που κυμαίνονταν από εξορία έως και θάνατο, ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη χάρισε το ακαταδίωκτο στους «γιατρούς» – dealers εμβολίων! Τόοοοση δημοκρατία απολαμβάνουμε στο προτεκτοράτο (Γ)Ελλάς!

Θάνο Πλεύρη, είσαι τόσο αδιάβαστος περί τα ιατρικά, και παρόλα αυτά είχες το θράσος να δεχτείς να γίνεις Υπουργός στο πιο σημαντικό για την ανθρώπινη υγεία και την ίδια τη ζωή Υπουργείο; Προφανώς δεν έχεις το «γνώθι σαυτόν» για να μιλάς με τόση αμετροέπεια και να λαμβάνεις τόσο φασιστικές αποφάσεις, μη αναγνωρίζοντας θεμελιώδη δικαιώματα στους συνανθρώπους σου.

Άκου Θανάση Πλεύρη:

Η ιατρική δεν είναι μια θετική επιστήμη όπως, π.χ. τα Μαθηματικά όπου ένα κι ένα κάνουν δύο, και αποκλείεται να κάνουν τρία, ακόμη κι αν ο ερευνητής μαθηματικός πλαντάξει κάτω από πείσμα.

Η ιατρική δεν είναι μια θετική επιστήμη όπως, π.χ., η Χημεία όπου η χημική ένωση ενός ατόμου άνθρακα (C) και δύο  ατόμων οξυγόνου (O) παράγει διοξείδιο του άνθρακα (CO2), όσο κι αν χτυπιέται κάτω ο ερευνητής για να βγάλει διαφορετικό αποτέλεσμα.

Η ιατρική δεν είναι Φυσική όπου οι νόμοι της, όπως π.χ. ο νόμος της βαρύτητας, είναι σταθεροί και αναλλοίωτοι στον αιώνα τον άπαντα.

Κακά τα ψέματα, Θάνο Πλεύρη… Εκτός του ότι η ιατρική καθ’ εαυτή δεν είναι και ούτε μπορεί ποτέ να γίνει επιστήμη, διότι ο άνθρωπος, αυτός ο μικρόκοσμος του σύμπαντος, είναι ανεξερεύνητος σε όλες τις διαστάσεις του και αλληλεπιδράσεις με το Σύμπαν – δεν είναι καν ελεύθερη να αποφασίζει για τα του οίκου της.

Αν η ιατρική δεν απελευθερωθεί από τα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα που την κατευθύνουν θα είναι κολλημένη σε ένα σύστημα που ενδιαφέρεται περισσότερο για το κέρδος παρά για την βελτίωση της υγείας των ανθρώπων. Αυτό είναι το δράμα που βιώνουμε…

Στη συνέχεια παραθέτω σε μετάφραση απόσπασμα από κείμενο των Clifford Miller, Donald Miller με τίτλο «Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ», από το «European Journal for Person Centered Healthcare».

«Ούτε η πρακτική της ιατρικής ούτε η ιατρική έρευνα είναι επιστήμη. (…) (….)

Οι τυχαιοποιημένες ελεγχόμενες δοκιμές (RCT) –  randomized controlled trials – δεν είναι επιστήμη.

Οι RCT δεν μας λένε:

Πότε μπορούμε να προβλέψουμε ότι το X θα προκαλέσει το Ψ σε έναν συγκεκριμένο ασθενή.

 Ότι το Χ είναι η μόνη αιτία ή παράγοντας στο αποτέλεσμα του Ψ.

 Πότε το Χ δεν προκαλεί το Ψ.

 Γιατί ή πότε θα εμφανίζεται το Ψ όταν το X δεν είναι παρόν.

Επομένως, τα RCT δεν μπορούν να επαληθεύσουν υποθέσεις σχετικά με το πότε ή γιατί το X προκαλεί ή όχι το Ψ.

Επίσης, τα RCT δεν παρέχουν πληροφορίες που να μας επιτρέπουν να προβλέψουμε νέα αποτελέσματα εκτός από το Ψ.

Τα RCT δεν παρέχουν κανένα μηχανισμό για πρόβλεψη πέρα από μια πιθανότητα για το πόσο συχνά θα μπορούσαμε να περιμένουμε ότι το X θα προκαλέσει το Ψ.

Τα RCT επίσης δεν παρέχουν καμία γνώση για την πρόβλεψη του αποτελέσματος μιας θεραπείας που περιλαμβάνει 2 ή περισσότερα φάρμακα άγνωστης αλληλεπίδρασης.

Οι μετα-αναλύσεις των RCT, επίσης, δεν μπορούν να είναι επιστημονικές και υπόκεινται σε άλλους περιορισμούς.

Οι στατιστικές μελέτες παρατήρησης δεν είναι επιστήμη. Μας λένε μόνο ότι το Χ εξετάζεται σε σχέση με το Ψ. Δεν υπάρχει καμία παρεμβολή, επομένως δεν παρέχουν πληροφορίες σχετικά με το εάν το Χ είναι αιτία του Ψ.

Η εκτίμηση της αιτιότητας δεν είναι επιστημονική, αλλά ένα θέμα κρίσης που απαιτεί αξιολόγηση κλινικών δεδομένων συμπεριλαμβανομένων λεπτομερών ιατρικών ιστορικών περιπτώσεων.

Η ιατρική ασχολείται με τα ζωντανά άτομα, χωρίς να προβλέπει τα αποτελέσματα των φυσικών φαινομένων που συμβαίνουν σε όλο το σύμπαν. Η καθολική θεωρητική γενίκευση μπορεί να είναι αδύνατη, ακατάλληλη ή περιττή. Η ιατρική μπορεί να μην χρειάζεται τα ίδια υψηλά πρότυπα αποδείξεων και επαληθεύσεων με την επιστήμη. Η επιστημονική μέθοδος, τα είδη των αποδεικτικών στοιχείων που παραδέχεται και αυτά που απορρίπτει και το πρότυπο απόδειξης που εφαρμόζεται στην επιστήμη, είναι λιγότερο σχετικά και, σε κάθε περίπτωση, ανέφικτα στην ιατρική, αλλά μπορούν να εντοπιστούν βελτιώσεις και πρέπει να εφαρμοστούν.

Η πρακτική της ιατρικής δεν μπορεί να είναι επιστημονική. Η ιατρική απαιτεί την αξιολόγηση των πιθανολογικών πληροφοριών που εφαρμόζονται σε γενικές και όχι στενές ερωτήσεις και επομένως βασίζεται στην επαγγελματική κρίση που βασίζεται στην εμπειρία και την τεχνογνωσία. Τα καλά τεκμηριωμένα περιστατικά και τα κλινικά ιστορικά μεμονωμένων περιπτώσεων μπορούν να παρέχουν γνώση δυνητικά υψηλής αξιοπιστίας μέσω συστηματικής, μεθοδικής και αυστηρής έρευνας. Η κατάρτιση βάσεων δεδομένων τέτοιων ιστοριών θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα. Η ιατρική χρησιμοποιεί επίσης και μη επιστημονικές πληροφορίες και γνώσεις που δεν είναι αποτέλεσμα ιατρικής έρευνας ούτε καθιερώθηκαν από την RCT».

Κατόπιν τούτων, Θάνο Πλεύρη, σε ποια ιατρική “επιστήμη” καλείς τους σε αναστολή υγειονομικούς να υποταχθούν, προκειμένου να τους επαναφέρεις στο πόστο τους; Μα και οι ίδιοι, υπό αυτή την έννοια, γιατροί “επιστήμονες” είναι και κρίνουν διαφορετικά, πιστεύοντας στη δική τους “επιστήμη”.

Παρεμπιπτόντως, καλώ την κυβέρνηση να σβήσει τα παράνομα εκβιαστικά πρόστιμα που επέβαλε στους άνω των 60 επειδή δεν πίστεψαν στην “επιστήμη” των στρατευμένων πολιτικά και χρυσωμένων από τις φαρμακοβιομηχανίες (για δήθεν έρευνες) ακαταδίωκτων “ειδικών” οι οποίοι ανερυθρίαστα συνεχίζουν την εμβολιαστική πλύση εγκεφάλου των ευκολόπιστων συμπολιτών μας.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software