x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Υπέρογκους λογαριασμούς στέλνει η ΕΥΔΑΠ σε επιχειρηματίες

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Στη Δικαιοσύνη αναγκάστηκε να προσφύγει επιχειρηματίας στο κέντρο της Αθήνας προκειμένου να σώσει την επιχείρησή του από τις απαράδεκτες τακτικές… στραγγαλισμού από την ΕΥΔΑΠ, καθώς αδυνατεί να καταβάλει ένα υπέρογκο ποσό λογαριασμού που προέκυψε από διαρροή, για την οποία δεν ευθύνεται ο ίδιος.

Συγκεκριμένα, η υπεύθυνη του εστιατορίου Κατσούρμπος στο Παγκράτι, Εύα Λαμπράκη, με επιστολή προς τη «δημοκρατία» καταγγέλλει ότι η δημόσια επιχείρηση ύδρευσης και αποχεύτευσης του λεκανοπεδίου τής ζητά να καταβάλει 20.984 ευρώ (!!!), με την ίδια να επισημαίνει ότι αυτό συνεπάγεται λουκέτο. Ταυτόχρονα, στο εξώδικο που απέστειλε προς την ΕΥΔΑΠ υπογραμμίζει ότι το πρόβλημα προέκυψε λίγες εβδομάδες αφότου πραγματοποιήθηκαν εργασίες στο οδόστρωμα και στο πεζοδρόμιο έξω από το κατάστημά της από την Cosmote για την τοποθέτηση οπτικών ινών.

Στην επιστολή προς την εφημερίδα σημειώνει: «Τον Ιανουάριο του 2022, έπειτα από έλεγχό μας στο ρολόι της ΕΥΔΑΠ, διαπιστώθηκε διαρροή νερού μέσα στο φρεάτιο, ενημερώθηκε τηλεφωνικώς και γραπτώς η ΕΥΔΑΠ, η οποία μας παρέπεμψε στην αυτοψία υδραυλικού. Ο υδραυλικός διαπίστωσε αφανή διαρροή επί του πεζοδρομίου, την οποία και επιδιόρθωσε αμέσως.

Πέντε μήνες έπειτα από την εκτέλεση της επισκευής ειδοποιεί πρώτη φορά η ΕΥΔΑΠ για κατανάλωση που υπερέβαινε τις χρεώσεις του προηγούμενου έτους -χωρίς να αποστείλει λογαριασμό- και έπειτα από εγγραφή μας στην ηλεκτρονική σελίδα της δημόσιας επιχείρησης η τιμολόγηση ήταν άνω των 20.000 ευρώ. (Οταν η συνήθης κατανάλωση του εστιατορίου ήταν γύρω στα 40 ευρώ).

 

Έπειτα από επικοινωνία με την ΕΥΔΑΠ, προτάθηκε μείωση στα 7.500 ευρώ, με διακανονισμό 18 δόσεων, την οποία και δεν αποδέχτηκα τελικώς, καθώς είναι σε κάθε περίπτωση καταστροφική και επιζήμια για την επιβίωση της επιχείρησής μου. Καταφεύγοντας σε ένδικα μέσα άμεσα από την πλευρά μας, η ΕΥΔΑΠ συνεχίζει να απαιτεί το σύνολο της άδικης κατανάλωσης, ενώ απορρίφθηκε η προσωρινή προσφυγή μου στα ελληνικά δικαστήρια για μη διακοπή της παροχής στο εστιατόριο, με τακτική δικάσιμο στις 23/1/2023. Οπως καταλαβαίνετε, κινδυνεύει αυτή τη στιγμή μια υγιής επιχείρηση, η οποία απασχολεί προσωπικό και συντηρεί επτά οικογένειες από παύση λειτουργίας».

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software