x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Νέα πανευρωπαϊκά κινήματα «δεν πληρώνω» απέναντι σε στέγαση και ενέργεια

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

«Δεν μπορούμε να πληρώσουμε - Δεν θα πληρώσουμε!». Με αυτό το σύνθημα σχηματίζονται πανευρωπαικές κινήσεις ενάντια στο αυξανόμενο κόστος στέγασης και ενέργειας.

Τα κράτη στα οποία πρωτοστατούν τα κινήματα αυτά είναι το Βέλγιο, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία ενώ ετοιμάζεται να προστεθεί σε αυτά και η Ελλάδα.

«Αυτό που οι άλλοι αποκαλούν ‹ στεγαστική κρίση › είναι από καιρό στην καθημερινότητά μας. Τα εκτοξευόμενα ενοίκια και τα ατελείωτα στεγαστικά δάνεια έχουν διαμορφώσει την πραγματικότητά μας εδώ και πολλά χρόνια.
 
Τον τελευταίο χρόνο, η δραστική αύξηση του ενεργειακού κόστους έχει κλιμακώσει περαιτέρω το ζήτημα. Πολλοί από εμάς είμαστε σε ρυθμό επιβίωσης. Ήρθε η ώρα της αντίστασης: Η θέρμανση ή το φαγητό δεν μπορεί να είναι ζητούμενο. Με διαφορετικές προσεγγίσεις, τα κινήματα προσπαθούν να πολιτικοποιήσουν και να συλλογικοποιήσουν αυτόν τον αγώνα. Μπορούμε να φανταστούμε ένα πανευρωπαϊκό κίνημα ενάντια στην επίθεση στην γυμνή ζωή μας και στην εκμετάλλευση των πιο βασικών αναγκών μας;»
 
Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στο κάλεσμα μιας διαδικτυακής διάσκεψης την Πέμπτη με σκοπό το ενδεχόμενο συμπόρευσης των κινημάτων. 


e-genius.gr ...intelligent web software