x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Πως η Ρωσία κερδίζει ενεργειακά

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ρεκόρ σημείωσαν οι ρωσικές εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) και άνθρακα στην Κίνα τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με όσα μετέδωσε τη Δευτέρα, επικαλούμενο στοιχεία των κινεζικών τελωνείων, το Bloomberg.

Σύμφωνα με την έκθεση των κινεζικών αρχών, οι εξαγωγές άνθρακα της Ρωσίας στον εμπορικό της εταίρο τον περασμένο μήνα αυξήθηκαν στους 2,5 εκατομμύρια τόνους. Το Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, είχαν εξαχθεί 900 χιλιάδες τόνοι και, τον περασμένο Αύγουστο, 1,9 εκατομμύρια τόνοι.

Οι εξαγωγές LNG αυξήθηκαν κατά ένα τρίτο σε σχέση με ένα χρόνο πριν σε 819.000 τόνους. Δεν είναι σαφές πόσο ρωσικό αέριο έχει εισαγάγει η Κίνα μέσω αγωγών, που είναι η κύρια οδός για την παράδοσή του, καθώς το Πεκίνο δεν έχει διαθέσει στοιχεία σχετικά με αυτές τις ροές από την αρχή του έτους.

Οι συνολικές αγορές ενεργειακών προϊόντων της Κίνας από τη Ρωσία ξεπέρασαν τα 51 δισεκατομμύρια δολάρια σε επτά μήνες από το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία. Κατά την ίδια περίοδο του 2021, οι αγορές ενέργειας της Κίνας από τη Ρωσία ανήλθαν σε 30 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η ανάπτυξη αντιπροσωπεύει αμοιβαία επωφελή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, όπου η Ρωσία αποκτά έναν αγοραστή για τα ενεργειακά της προϊόντα που σνομπάρει η Δύση και η Κίνα εκμεταλλεύεται τις εκπτώσεις που προσφέρει η Μόσχα.

 

Πηγή: Bloomberg



e-genius.gr ...intelligent web software