x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Συνεχίζουν την κοροϊδία οι Τούρκοι: «Σας απλώσαμε χέρι ειρήνης»

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο Χουλουσί Ακάρ σήμερα προχώρησε σε νέα πρόκληση σε βάρος της χώρας μας τονίζοντας πως «περιμένουμε από την Ελλάδα να πιάσει το χέρι ειρήνης που έχουμε απλώσει».

 
Είναι απορίας άξιον πως ο Τουρκος Υπουργός Άμυνας προβαίνει σε τέτοιες δηλώσεις μετά από σχεδόν καθημερινές απειλές πολέμου της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα και εκατοντάδες παραβιάσεις που κάνουν οι γείτονες από αέρος.
Είτε είναι ηλίθιος, είτε ελειπώς ενημερωμένος. Αλλά το πιθανότερο είναι να παίζει παιχνίδι νεύρων.

«Δυστυχώς, δεν είναι δυνατόν να συμφωνήσουμε σε αυτές τις σχέσεις καλής γειτονίας και το διεθνές δίκαιο (με την Ελλάδα). Ωστόσο, απλώνουμε και πάλι το χέρι μας για ειρήνη, υπομονετικά, και κάνουμε ό,τι χρειάζεται να γίνει για να επικρατήσει η ειρήνη στην περιοχή μας. Συνοπτικά, αυτό είναι που ονομάζουμε τουρκοελληνικά προβλήματα. Στη συνέχεια, λέμε τι πρέπει να κάνουμε για να ξεπεράσουμε αυτά τα προβλήματα; Λέμε, ας το κάνουμε με ειρηνικούς τρόπους, ας το κάνουμε με διάλογο. Υπάρχουν εργασίες που γίνονται από το Υπουργείο Εξωτερικών μας. Υπάρχουν εργασίες που πραγματοποιούνται από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Υπάρχουν επίσης εργασίες που πραγματοποιούνται από τον πρόεδρό μας με τα μέλη του ΝΑΤΟ. (Οι Έλληνες) δεν έρχονται σε καμία από τις συναντήσεις. Δεν έρχονται στις συναντήσεις» είπε αρχικά ο Ακαρ.

Συνεχίζοντας ο Τούρκος υπουργός ανέφερε: «Λέμε ότι οι εμπειρογνώμονες πρέπει να παρέχουν τις απόψεις τους και να συνεργαστούν για την επίλυση αυτών των προβλημάτων και ως αποτέλεσμα αυτών των μελετών, μπορούμε να καταλήξουμε σε κάποια συμπεράσματα, ώστε κάποια προβλήματα να εξαλειφθούν. Οι διεθνείς συμφωνίες είναι το κλειδί στην περίπτωσή μας. Από εκεί και πέρα, έχουμε επανειλημμένα δηλώσει ότι οι σχέσεις καλής γειτονίας και μέσα σε αυτό το πλαίσιο, το Αιγαίο μπορεί να είναι μια θάλασσα ειρήνης, ο πλούτος του Αιγαίου μπορεί να μοιραστεί δίκαια και, κατά συνέπεια, οι άνθρωποι και των δύο πλευρών μπορούν να είναι πιο ευτυχισμένοι και πιο ευημερούντες. Περιμένουμε αυτό να γίνει κατανοητό. Περιμένουμε το χέρι της ειρήνης που απλώσαμε να κρατηθεί».


e-genius.gr ...intelligent web software