x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

ΣΟΚ στην Βρετανία!!! Μαθητές τρώνε σκέτο ψωμί ή κλέβουν το φαγητό άλλων γιατί οι γονείς ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ
Άρπα την Πούτιν…

Ένας μαθητής του βρετανικού σχολείου Lewisham βρέθηκε να τρώει σάντουιτς χωρίς γέμιση για να μην πεινάει, σύμφωνα με την Lisa Williams, Διευθύντρια στο Δημοτικό Σχολείο Rushey Green, η οποία θυμήθηκε ένα παιδί που έτρωγε «μόνο μια φέτα ψωμί» καθώς οι γονείς αγωνίζονται να αντέξουν οικονομικά ένα θρεπτικό κουτί μεσημεριανού γεύματος εν μέσω της κρίσης του κόστους ζωής.

Η δημοσκόπηση δασκάλων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, που διεξήχθη από το φιλανθρωπικό ίδρυμα σχολικών τροφίμων, Chefs in Schools, αποκαλύπτει ότι τα παιδιά τρώνε λάστιχα για να έχουν κάτι στην κοιλιά τους, μαθητές αποθηκεύουν φαγητό στις τσέπες τους για να πάρουν σπίτι, κλέβουν σνακ από άλλους, ενώ δάσκαλοι χρησιμοποιούν δικά τους χρήματα για να ταΐσουν τους μαθητές.

Η κυρία Ουίλιαμς είπε: «Δεν έχω γνωρίσει ποτέ κάτι τέτοιο κατά τη διάρκεια της καριέρας μου. Τα παιδιά έρχονται στο σχολείο πεινασμένα. Αν πεινάσουν, δεν μπορούν να συγκεντρωθούν, οπότε οι πόροι μας είναι άχρηστοι, αλλά αν ο προϋπολογισμός πηγαίνει μόνο για τα σχολικά τρόφιμα, οι πόροι υποφέρουν».

«Με τα γεύματα σε πακέτο, μερικά παιδιά έχουν ψωμί χωρίς γέμιση ή απλώς μια φέτα ψωμί», πρόσθεσε. «Βλέπουμε φθηνά σνακ που έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά. Καθώς πλησιάζουμε προς το τέλος της εβδομάδας ή του μήνα και τα χρήματα τελειώνουν στο σπίτι, συχνά η κατάσταση χειροτερεύει. Είναι αποκαρδιωτικό. Οι γονείς δυσκολεύονται. Δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά τις διατροφικές επιλογές».

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software