x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Τι λέει μία 13χρονη για το TikTok. Γονείς ΠΡΟΣΟΧΗ!

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Κατέβασα το TikTok πριν καιρό με σκοπό να προωθήσω το κανάλι μου στο YouTube που αφορά ταξίδια, μικρά ντοκυμαντέρ και άλλα σχετικά. Φρίκαρα εντελώς στις πρώτες κίολας ώρες. Έβλεπα τα ίδια και τα ίδια ξανά αλλά από διαφορετικά άτομα. Τα ίδια memes, νεαρές και μη κοπέλες να τραγουδάνε τραπ μουσική με στίχους προσβλητικούς για το γυναικείο φύλο. Ανούσια live στο οποίο απλά έβλεπα κάποια ή κάποιον να κοιτάει την κάμερα χωρίς να κάνει απολύτως τίποτα. Κάποιες φορές η κάμερα απλά κοιτούσε τον τοίχο. Ότι και να σας πω πραγματικά είναι λίγο. Κοινωνία εθισμένη στα like και στους followers. Έτσι μετριέται πλέον η ζωή; Και τόση μοναξιά Θεέ μου!

Το όποιο αξιοπρεπές περιεχόμενο χάνεται μέσα στο βούρκο. Το Instagram μπροστά του μοιάζει πλέον μοναστήρι, αν μπορεί να μου επιτραπεί η έκφραση. Είχα ανεβάσει 3 βίντεο, μέρος των όσων προβάλλω στο YouTube. Τελικά τα διέγραψα, διέγραψα και το λογαριασμό και άντε γειά. Και να με πλήρωναν σε αυτή την πλατφόρμα… ΠΟΤΕ! Ότι χειρότερο υπάρχει σε social media. ΓΟΝΕΙΣ ΠΡΟΣΟΧΗ!

Δείτε όμως τι λέει μια 13χρονη από τη Σουηδία ενώ εσύ κάνεις ότι κοιμάσαι…

 

“Ανεξάρτητα από το πόσο αθώο φαίνεται το Τικ Τοκ, ειλικρινά πιστεύω ότι κάνει τρομερά πράγματα στους νέους.

Νεαρά κορίτσια στο Tik Tok πιέζονται να κάνουν τον εαυτό τους πιο σεξουαλικό. Όσο περισσότερο δέρμα δείχνεις, τόσο περισσότερες προβολές έχεις. Τα 9χρονα κορίτσια δεν πρέπει να υποβάλλονται σε αυτό. Κοιτάξτε, νιώθουν ότι πρέπει να φορούν μικροσκοπικά crop tops και booty shorts και να χορεύουν μπροστά σε μια κάμερα. Μοιάζουν σαν μικρές «πόρνες».

Βλάπτει την αυτοεκτίμησή τους αν δεν είναι τόσο όμορφα όσο τα κορίτσια με 100 κιλά μακιγιάζ.

Το Tik Tok δεν επηρεάζει μόνο το πώς ντύνονται οι άνθρωποι, αλλά επηρεάζει και τον τρόπο που ενεργούν. Δεδομένου ότι πιστεύουν ότι για να είναι δημοφιλείς στο σχολείο, πρέπει να δείχνουν το δέρμα τους, τότε αφού έχουν ήδη κάνει το παραπάνω βήμα για να φαίνονται «σέξι», τότε νιώθουν την ανάγκη να συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο και προς τους άντρες. Τώρα μην με παρεξηγείτε, τα παιδιά μπορεί να επηρεαστούν αρνητικά από το Tik Tok.

 

Υπάρχουν κάποιες κοινότητες στο Tik Tok που είναι απλά τρομερές. Υπάρχουν κοινότητες διατροφικών διαταραχών που ρομαντικοποιούν τη διατροφική διαταραχή, ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη και κυρίως να μην ενθαρρύνεται όπως σε αυτές τις κοινότητες! Υπάρχουν ρατσιστικές κοινότητες που ξεκινούν τις τάσεις που κοροϊδεύουν τους έγχρωμους.

Το Tik Tok δεν είναι υγιές για τους ανθρώπους ψυχικά, σωματικά ή συναισθηματικά. Πιέζει τους ανθρώπους να ταιριάζουν σε μη ρεαλιστικά στερεότυπα και, αν δεν το κάνετε, δεν μπορείτε να γίνετε δημοφιλείς (πράγμα ειλικρινά προς το καλύτερο.) Μην παρασυρθείτε στο Tik Tok και νομίζετε ότι πρέπει να αλλάξετε τον εαυτό σας για να γίνετε δημοφιλείς στην ηλίθια πλατφόρμα. Εάν θέλετε απλώς να παρακολουθήσετε κωμικά βίντεο και μαγικά κόλπα και να δημοσιεύσετε χορούς και να κάνετε προκλήσεις με τους φίλους σας, σας υποστηρίζω πλήρως να το κάνετε αυτό, απλώς σας προτρέπω πραγματικά να κάνετε τον λογαριασμό σας ιδιωτικό και να μην πέσετε στην παγιδα που είναι ο τρομακτικός κόσμος του Τικ Τοκ. ”

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software