x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Αμερικανική έκθεση: Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν στο πλευρό των Ρώσων στην Ουκρανία

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Δυτικές πηγές αποκάλυψαν ότι μέλη των Ιρανικών Φρουρών της Επανάστασης επιχειρούν σε περιοχές της Ουκρανίας που ελέγχονται από τη Ρωσία.

Σύμφωνα με αυτές τις πηγές, μέλη των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν ταξίδεψαν σε εδάφη που ελέγχονται από τη Ρωσία στην Ουκρανία προκειμένου να βοηθήσουν στην εκπαίδευση των ρωσικών δυνάμεων – όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο Fox News.

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν έχουν χαρακτηριστεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες ως ξένη τρομοκρατική οργάνωση. Μια έκθεση του Ινστιτούτου για τη Μελέτη του Πολέμου που κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις «πιθανότατα» έφεραν προσωπικό που συνδέεται με τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν για να εκπαιδεύσουν τους Ρώσους σχετικά με το πώς να χρησιμοποιούν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed-136.

Σύμφωνα με την έκθεση, στις 12 Οκτωβρίου, το Ουκρανικό Κέντρο Αντίστασης ανακοίνωσε ότι ένας «απροσδιόριστος» αριθμός οδηγών από το Ιράν είχε φτάσει στο Τζάνκοϊ στη χερσόνησο της Κριμαίας και στο λιμάνι Ζαλέζνι και Λαντίβτσι στην περιοχή Χέρσον.

 

Η βρετανική «Daily Mirror» επιβεβαίωσε αυτή την είδηση ​​και είπε ότι ο αριθμός μπορεί να φτάσει τους 50 ειδικούς από τις τάξεις των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν.

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ είπε στο Fox News ότι «δεν έχει τίποτα να προσθέσει αυτή τη στιγμή» ως απάντηση στις αναφορές.

Η ΕΕ αναζητά αδιάσειστα στοιχεία

Ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Τζόζεφ Μπορέλ δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αναζητά πειστικά στοιχεία για οποιαδήποτε ανάμειξη του Ιράν στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.

 

«Θα αναζητήσουμε αδιάψευστα στοιχεία για τη συμμετοχή (του Ιράν) στον πόλεμο στην Ουκρανία», είπε στους δημοσιογράφους κατά την άφιξή του στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο, προσθέτοντας ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα θα παραστεί στη συνάντηση.

Επιπλέον, το κέντρο αντίστασης επιβεβαίωσε ότι οι Ιρανοί εκπαιδευτές ελέγχουν άμεσα την εκτόξευση μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε πολιτικούς στόχους, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών του Μικολάιβ και της Οδησσού.

Ενώ το Κέντρο Αντίστασης αναγνώρισε τους εκπαιδευτές μόνο ως Ιρανούς, μια άλλη έκθεση ανέφερε ότι οι Φρουροί της Επανάστασης είναι οι κύριοι χειριστές της επίθεσης με drone του Ιράν, καθιστώντας «πιθανό» ότι οι εκπαιδευτές είναι μέλη των Φρουρών της Επανάστασης ή τουλάχιστον συνδέονται με την ομάδα.

Η Ρωσία αύξησε τους βομβαρδισμούς της μετά την έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας, εκτοξεύοντας 80 πυραύλους κρουζ στην Ουκρανία «σε εκδίκηση» για την «επίθεση» στη γέφυρα του Κερτς.

 

Η Τεχεράνη έχει επανειλημμένα ισχυριστεί ότι δεν εμπλέκεται στον πόλεμο του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία, αλλά οι επικριτές αμφισβήτησαν αυτόν τον ισχυρισμό όταν τα drones Shahed-136, γνωστά και ως «drones καμικάζι», άρχισαν να εμφανίζονται στην πρώτη γραμμή.

Η Μόσχα παρέλαβε τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη το καλοκαίρι καθώς αξιωματούχοι στράφηκαν στη Βόρεια Κορέα και το Ιράν για να βοηθήσουν στην αναπλήρωση των προμηθειών όπλων που μειώνονται, συμπεριλαμβανομένων βλημάτων πυροβολικού και πυραύλων.

Οι ρωσικές δυνάμεις αντιμετώπισαν τεχνικά προβλήματα κατά την προσπάθειά τους να αναπτύξουν μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed-136, αλλά άρχισαν να χρησιμοποιούν τα drones στα μέσα Σεπτεμβρίου, ενώ οι ουκρανικές δυνάμεις ισχυρίστηκαν ότι κατέρριψαν ορισμένα από τα drones.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software