x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Κομισιόν: Η Τουρκία αρνείται να συνεργαστεί με την «επιχείρηση Ειρήνη» για το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η Τουρκία έχει απορρίψει οκτώ φορές αιτήματα της επιχείρησης «Ειρήνη» για επιθεώρηση πλοίων υπό τουρκική σημαία, συμπεριλαμβανομένης αυτής του Matilde A την περασμένη Δευτέρα, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπεύθυνος για τις εξωτερικές υποθέσεις, ο Πίτερ Στάνο.

«Λυπούμαστε για την άρνηση της Τουρκίας στο αίτημα της ‘Ειρήνης’ να επιθεωρήσει το εμπορικό πλοίο Matilde A. Η επιχείρηση ‘Ειρήνη’ δρα δυνάμει της απόφασης 2292 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη. Όλα τα μέλη του ΟΗΕ έχουν κληθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να συνεργαστούν σε αυτές τις επιθεωρήσεις», τόνισε ο κ. Στάνο.

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής επισήμανε επιπλέον πως «το γεγονός ότι η ‘Ειρήνη’ δεν μπόρεσε να διενεργήσει αυτούς τους ελέγχους δεν αποδεικνύει στην παρούσα φάση παραβίαση του εμπάργκο, αλλά δείχνει έλλειψη συνεργασίας για την επαλήθευσή του».

Οι αρνήσεις δεν αιτιολογήθηκαν, συμπλήρωσε ο κ. Στάνο προσθέτοντας ότι «οι φιλικές προσεγγίσεις ή τα αιτήματα για επιθεωρήσεις δεν προδικάζουν τη φύση των δραστηριοτήτων των σκαφών που εξετάζονται ή επιθεωρούνται».

 

«Η επιχείρηση ‘Ειρήνη’ παρακολουθεί στενά ύποπτα πλοία, ανεξαρτήτως προέλευσης, και διενεργεί επιθεωρήσεις σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Συνεχίζουμε να αναφέρουμε όλες αυτές τις περιπτώσεις και όλες τις δραστηριότητές μας στην Επιτροπή Κυρώσεων του ΟΗΕ», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της Κομισιόν.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software