x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Νέος Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα: Γι αυτό το λόγο είναι επικίνδυνος για την Ελλάδα

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ
Ο Τσαγατάι Ερτσιγιές θα είναι ο νέος πρέσβης της Τουρκίας στην Αθήνα, όπως ανακοινώθηκε από την Άγκυρα.
 
Οι καλά γνωρίζοντες το διπλωματικό παρασκήνιο αναφέρουν ότι είναι πολύ επικίνδυνος για τη χώρα μας. 
 
Ο Ερτσιγιές ήταν γενικός διευθυντής Πολιτικών Υποθέσεων και Ναυτιλίας του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών. Από κάποιους θεωρείται ο ενορχηστρωτής εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού αλλά και σχεδιαστής του δόγματος της Γαλάζιας Πατρίδας, της στρεβλής ιδέας του επεκτατισμού της Τουρκίας. 
 
Είναι και κάπως άκομψο η Ελλάδα να δέχεται στο έδαφος της ως πρέσβη κάποιον που αμφισβητούσε δημόσια τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.

«Το να πιστεύει κανείς ότι ένα μικρό νησί 10 km2, που βρίσκεται 2 km από την Τουρκία και 570 km μακριά από την Ελλάδα, μπορεί να δημιουργήσει μια θαλάσσια ζώνη 40.000 km2 στην Ανατολική Μεσόγειο είναι γελοίο», έγραφε ο Ερτσίγιες στο Twitter.

 
Μια ομιλία του -προ δύο ετών -σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ- θα μας διαφωτίσει επίσης για τις προθέσεις του.
 
«Η πολιτική της Τουρκίας όσον αφορά την Ανατολική Μεσόγειο είναι μια εθνική πολιτική.
Όλα τα κόμματα της Βουλής υποστηρίζουν αυτήν την πολιτική», έλεγε στα τέλη Φεβρουαρίου 2020 μιλώντας στο πάνελ με τίτλο «Η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας για τα θαλάσσια σύνορα και την ενέργεια στην Ανατολική Μεσόγειο» που διοργάνωσε το Τουρκικό Ίδρυμα Κληρονομιάς στην Ουάσιγκτον.
 
Αναφορικά με ορισμένες από τις αντιδράσεις από τις ΗΠΑ και την ΕΕ για τις δραστηριότητες γεώτρησης της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο , ο σημερινός Τούρκος Πρέσβης στην Αθήνα έλεγε, «Δεν είναι σωστό να κατηγορούμε την Τουρκία για αυτό το θέμα. Αυτό που κάνουμε είναι να προστατεύσουμε τα δικά μας δικαιώματα. Ανησυχούμε για την προστασία των δικαιωμάτων τόσο της Τουρκίας όσο και των Τουρκοκυπρίων. Είμαστε αποφασισμένοι» έλεγε μεταξύ άλλων. 

«Τα νομοσχέδια των ΗΠΑ που ευνοούν τους Έλληνες δεν συνάδουν με την παραδοσιακή τους προσέγγιση» ανέφερε ο Τούρκος διπλωμάτης.

Ο Ερτσίγιες υπογράμμιζε ότι ορισμένα από τα νομοσχέδια που έγιναν δεκτά στο Κογκρέσο των ΗΠΑ που ευνοούν την Ελληνοκυπριακή Διοίκηση  σχετικά με την Ανατολική Μεσόγειο δεν συμμορφώνονται με την παραδοσιακή προσέγγιση των ΗΠΑ να «μένουν ουδέτερες» σε αμφιλεγόμενα ζητήματα. Επιπλέον τόνιζε ότι η άρση του εμπάργκο όπλων για την ελληνοκυπριακή διοίκηση είναι απαράδεκτη στα προαναφερθέντα νομοσχέδια.

Υπενθυμίζοντας -ξανά στην αρχή του 2020- ότι η συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης σχετικά με τις περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας στάλθηκε στα Ηνωμένα Έθνη για τις απαραίτητες διαδικασίες εγγραφής,  έλεγε : 
«Τα σύνορα που χαράσσονται με αυτό το μνημόνιο αντικατοπτρίζουν την υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας».
«Κάναμε αυτή τη συμφωνία με τη νόμιμη κυβέρνηση εκεί, όχι μόνο εμείς, αλλά και άλλες χώρες κάναμε τέτοιες συμφωνίες. Η κυβέρνηση λειτουργεί στη Λιβύη. Ας είναι η συμφωνία προς το συμφέρον του λιβυκού λαού». είπε.
 
 


e-genius.gr ...intelligent web software