x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ντάρια Ντούγκινα: Ουκρανοί πίσω από τη δολοφονία της, λένε οι Αμερικανοί

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών εκτιμούν ότι Ουκρανοί βρίσκονται πίσω από τη δολοφονία της Ντάρια Ντούγκινα στη Μόσχα, σύμφωνα με τους New York Times.

Οι υπηρεσίες πληροφοριών στις Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι μέλη της ουκρανικής κυβέρνησης ενέκριναν την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο κοντά στη Μόσχα τον Αύγουστο που σκότωσε την Ντάρια Ντούγκινα, κόρη ενός εξέχοντος Ρώσου πατριώτη, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times.

Η υποτιθέμενη ουκρανική συνενοχή κοινοποιήθηκε στην κυβέρνηση των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε η εφημερίδα την Τετάρτη.

Οι αμερικανοί αξιωματούχοι που μίλησαν για τις πληροφορίες δεν αποκάλυψαν ποια στοιχεία της ουκρανικής κυβέρνησης πιστεύεται ότι εξουσιοδότησε την αποστολή, ποιος πραγματοποίησε την επίθεση ή αν ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι την υπέγραψε. Όσοι ενημερώθηκαν για την ουκρανική δράση και την απάντηση των ΗΠΑ μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας, προκειμένου να συζητήσουν μυστικές πληροφορίες και θέματα ευαίσθητης διπλωματίας, ανέφερε η έκθεση.

Η Ντούγκινα, 29χρονη σχολιάστρια σε ένα πατριωτικό ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι, σκοτώθηκε όταν εξερράγη βόμβα στο αυτοκίνητό της τον Αύγουστο, σε μια επίθεση για την οποία η Ρωσία κατηγόρησε τις ουκρανικές «ειδικές υπηρεσίες».

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη και όταν ρωτήθηκε για την αξιολόγηση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών  και τότε και σήμερα.

Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν επίσης στην εφημερίδα ότι δεν έχουν πλήρη εικόνα των ανταγωνιστικών κέντρων εξουσίας στην ουκρανική κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένου του στρατού, των υπηρεσιών ασφαλείας και του γραφείου του Ζελένσκι. Αυτό μπορεί να εξηγήσει γιατί ορισμένα τμήματα της ουκρανικής κυβέρνησης μπορεί να μην γνώριζαν το σχέδιο, πρόσθεσε.

Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν στην επίθεση, δεν είχαν προηγουμένως γνώση της και «ενημέρωσαν» τους Ουκρανούς αξιωματούχους στη συνέχεια, ανέφεραν οι New York Times, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ θα είχαν αντιταχθεί στη δολοφονία εάν γνώριζαν το σχέδιο.

Ο πατέρας της Ντούγκινα Αλεξάντερ Ντούγκιν, είναι ένας εξέχων και ένθερμος υποστηρικτής του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία, και ορισμένοι πιστεύουν ότι ήταν ο επιδιωκόμενος στόχος.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Ντούγκιν άλλαξε αυτοκίνητο με την κόρη του λίγο πριν από την έκρηξη.

Η ρωσική υπηρεσία πληροφοριών, η FSB, δήλωσε ότι πίσω από τον βομβαρδισμό βρισκόταν μια Ουκρανή, η οποία εισήλθε στη Ρωσία τον Ιούλιο και νοίκιασε ένα διαμέρισμα όπου έμενε η Ντούγκινα. 



e-genius.gr ...intelligent web software