x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Θα βοηθούσαν τα πυρηνικά τους Ρώσους;

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Οι παρατηρητές του Κρεμλίνου δεν είναι σίγουροι εάν ένα πυρηνικό χτύπημα θα βοηθούσε τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης, εν μέρει επειδή δεν βλέπουν πώς θα μπορούσε να βοηθήσει στην αναστροφή των πρόσφατων στρατιωτικών απωλειών της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Τα ουκρανικά στρατεύματα δεν χρησιμοποιούν μεγάλες συγκεντρώσεις τανκς για να καταστρέψουν το έδαφος και μερικές φορές οι μάχες γίνονται για μέρη τόσο μικρά όσο χωριά. Ποιους στόχους θα μπορούσαν λοιπόν να επιλέξουν οι ρωσικές πυρηνικές δυνάμεις που θα είχαν σημαντικό αποτέλεσμα;

«Τα πυρηνικά όπλα δεν είναι ένα μαγικό ραβδί», είπε ο Αντρέι Μπακλίτσκι, ανώτερος ερευνητής που ειδικεύεται στον πυρηνικό κίνδυνο στο Ινστιτούτο Έρευνας για τον Αφοπλισμό του ΟΗΕ. «Δεν είναι κάτι που απλώς χρησιμοποιείς και σου λύνουν όλα τα προβλήματά σου».

Οι αναλυτές αγωνίζονται να εντοπίσουν στόχους στο πεδίο της μάχης που θα άξιζαν το τεράστιο τίμημα που θα πλήρωνε ο Πούτιν διεθνώς. Εάν ένα πυρηνικό χτύπημα δεν σταματούσε τις προόδους της Ουκρανίας, θα επιτεθεί ξανά και ξανά;

Ο πόλεμος δεν έχει «μεγάλες συγκεντρώσεις στρατευμάτων» για στόχο. Το να χτυπήσουμε πόλεις με την ελπίδα να σοκάρουμε την Ουκρανία να παραδοθεί θα ήταν μια απαίσια εναλλακτική.

«Η απόφαση να σκοτωθούν εν ψυχρώ δεκάδες και εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, είναι μια σκληρή απόφαση», είπε. "Οπως θα έπρεπε να είναι."

Για τον Λεονίντ Ρεσέτνικοφ, έναν απόστρατο υποστράτηγο που πέρασε περισσότερα από 40 χρόνια εργαζόμενος στις σοβιετικές και ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών του εξωτερικού, η προοπτική της Ρωσίας να χρησιμοποιήσει τακτικά πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία ήταν «αδύνατη και δεν θα είχε στρατιωτικό νόημα» αυτή τη στιγμή.

Σε συνέντευξή του σε αραβικά ΜΜΕ στα τέλη του περασμένου μήνα, υποστήριξε ότι μια τέτοια κίνηση θα αποτελούσε μια απότομη απόκλιση από τη στρατηγική αποστροφής του κινδύνου που έχει ακολουθήσει μέχρι τώρα η Ρωσία στην Ουκρανία, σημειώνοντας ότι το Κρεμλίνο περίμενε σχεδόν επτά μήνες πριν κηρύξει μερική κινητοποίηση.

Ωστόσο, τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ που εμπλέκονται άμεσα στη σύγκρουση θα μπορούσαν να αλλάξουν τον λογισμό της Μόσχας.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και σχεδόν όλη η Ευρώπη συμμετέχουν ήδη σε αυτή τη σύγκρουση παρέχοντας στην Ουκρανία όπλα, πληροφορίες, εκπαιδευτές και εθελοντές», είπε ο Ρεσέτνικοφ. «Εάν αυτό συνεχίσει να κλιμακώνεται περαιτέρω, τότε αυτό δημιουργεί τον κίνδυνο ενός παγκόσμιου πολέμου στον οποίο θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν πυρηνικά όπλα».



e-genius.gr ...intelligent web software