x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Πώς ακόμη και ένας μικρός πυρηνικός πόλεμος θα κατέστρεφε τον πλανήτη

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Λίγο πριν το ρολόι της Αποκάλυψης σημάνει μεσάνυχτα....

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature Food, πέρα από τη διμάχη ΗΠΑ - Ρωσίας, ακόμα και μια περιορισμένη ανταλλαγή  πυρηνικών μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν θα οδηγούσε σε μαζική πείνα, σκοτώνοντας δισεκατομμύρια.


Η συγκλονιστική έκθεση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ακόμη και μια περιορισμένη λιγότερο από το 3% της παγκόσμιας προμήθειας πυρηνικών όπλων - θα μπορούσε να οδηγήσει σε μαζική πείνα και θάνατο έως και 2,5 δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Ακόμη χειρότερα, εκτιμούν ότι ένας ολοκληρωτικός πυρηνικός πόλεμος μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας θα είχε ως αποτέλεσμα περισσότερους από 5 δισεκατομμύρια θανάτους.

Σωστά διαβάσατε. Πέντε. Δισεκατομμύριο. Θάνατοι. Αυτό δεν περιλαμβάνει τα εκατομμύρια των ανθρώπων που θα πέθαιναν αμέσως από τις εκρήξεις, τις πυρκαγιές και την άμεση ακτινοβολία, ούτε εκείνους που θα πέθαιναν τις επόμενες ημέρες, εβδομάδες ή χρόνια λόγω έκθεσης στην ακτινοβολία.

Δεδομένης της μακράς ιστορίας της έντασης και του ανταγωνισμού, πιστεύεται ότι η Ινδία και το Πακιστάν θα ήταν πιο πιθανό να συμμετάσχουν σε μια ανταλλαγή πυρηνικών, σύμφωνα με τη μελέτη.

Οι συγγραφείς χρησιμοποίησαν στοιχεία από ένα σύνολο δεδομένων πληθυσμού του 2010, με τον παγκόσμιο πληθυσμό να ορίζεται στα 6,7 δισεκατομμύρια. Ωστόσο, ο σημερινός παγκόσμιος πληθυσμός εκτιμάται ότι είναι περίπου 8 δισεκατομμύρια, επομένως είναι πιθανό ο αριθμός των θανάτων να είναι στην πραγματικότητα μεγαλύτερος σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου.


Τι ακριβώς θα οδηγούσε λοιπόν σε δισεκατομμύρια θανάτους; Όταν τα πυρηνικά όπλα πυροδοτούνται πάνω από πόλεις, δημιουργούν καπνό και αιθάλη από τις πυρκαγιές που προκύπτουν. Αυτά τα συντρίμμια θα ανέβαιναν στη συνέχεια ψηλά στην ατμόσφαιρα της Γης, στη στρατόσφαιρα και θα έμεναν εκεί για χρόνια, εμποδίζοντας τη ζεστασιά του ήλιου.

Επιπλέον, τα κλιματικά μοντέλα που χρησιμοποιήθηκαν δεν κατασκευάστηκαν για να λάβουν υπόψη έναν άλλο σοβαρό αντίκτυπο: τη ζημιά στο στρώμα του όζοντος. Σε μια συνοδευτική αναφορά από τους Διεθνείς Ιατρούς για την Πρόληψη του Πυρηνικού Πολέμου (IPPNW), μαθαίνουμε ότι η αιθάλη θερμαίνεται από το ηλιακό φως που εμποδίζει. Η θέρμανση της αιθάλης (στο μικρότερο μοντέλο ανταλλαγής) θα κατέστρεφε περίπου το 25 % του όζοντος, αν και έως και το 50-70 % στο υψηλό βόρειο ημισφαίριο. Αυτό σημαίνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς, η Ευρώπη και η βόρεια Ασία, συμπεριλαμβανομένων τμημάτων της Ρωσίας και της Κίνας, θα επηρεαστούν περισσότερο. Ένα κατεστραμμένο στρώμα του όζοντος αυξάνει την έκθεσή μας στην υπεριώδη ακτινοβολία, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση διαφόρων προβλημάτων υγείας όπως ηλιακά εγκαύματα, καταρράκτες και καρκίνους.



e-genius.gr ...intelligent web software