x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Μπαμπινιώτης: Η ΕΡΤ δεν ενδιαφέρθηκε να μεταδώσει δωρεάν τις εκπομπές μου για την ελληνική γλώσσα

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Αιχμηρή ανάρτηση κατά της ΕΡΤ έκανε ο Γιώργος Μπαμπινιώτης στο Facebook, διερωτώμενος αν η δημόσια τηλεόραση ενδιαφέρεται για την ελληνική γλώσσα.

Όπως αναφέρει ο καθηγητής Γλωσσολογίας, η ΕΡΤ δεν αξιοποίησε «αδαπάνως τις 60 ωριαίες εκπομπές – μαθήματα γλώσσας που με πολύ κόπο, έκταση χρόνου και γνώση των θεμάτων συνέθεσε και που αγκάλιασαν προς τιμήν τους το κανάλι τής Βουλής και το ΡΙΚ».

«Άραγε η ελληνική δημόσια τηλεόραση, αναφέρομαι στην ΕΡΤ, δεν έχει στις προτεραιότητές της για τον ελληνικό λαό που την χρηματοδοτεί την ελληνική γλώσσα;» διερωτάται ο κ. Μπαμπινιώτης.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

Δεν ενδιαφέρει την ΕΡΤ η γλώσσα μας;

Ένα εθνικής, εκπαιδευτικής και παιδευτικής σημασίας θέμα. Στο άρθρο μου τής Κυριακή 1.10.2022 στο Βήμα με τίτλο «Την γλώσσα και τα μάτια μας» τελείωνα με το εξής ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:

« Υ.Γ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα γλωσσικής ακηδίας είναι λ.χ. ότι η δημόσια τηλεόραση (η ΕΡΤ συγκεκριμένα) δεν ευαισθητοποιήθηκε ακόμη να αξιοποιήσει αδαπάνως τις 60 ωριαίες εκπομπές-μαθήματα γλώσσας που με πολύ κόπο, έκταση χρόνου και γνώση των θεμάτων συνέθεσε ο γράφων (εκπομπή «σε προσκυνώ, γλώσσα») και που αγκάλιασαν προς τιμήν τους το κανάλι τής Βουλής και το ΡΙΚ. Δεν ενδιαφέρθηκε δηλ. ποτέ η ΕΡΤ ώστε αυτή η έτοιμη, έγκυρη και αναγνωρισμένης αξίας γλωσσική προσφορά να περάσει δωρεάν μέσα από την ΕΡΤflix και την ΕΡΤworld στο ευρύτερο ελληνικό κοινό και στην Ομογένεια. Δεν καταλαβαίνει η ΕΡΤ ότι «Oὐκ ἐπὶ σήριαλ μόνοις ζήσεται ὁ Ἕλλην τηλεθεατής»;»

Επανέρχομαι εδώ με μια ΕΡΩΤΗΣΗ:

Άραγε η ΕΛΛΗΝΙΚΗ δημόσια τηλεόραση, αναφέρομαι στην ΕΡΤ, δεν έχει στις προτεραιότητές της για τον ελληνικό λαό που την χρηματοδοτεί την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ; Στις χιλιάδες των ωρών που εκπέμπει η ΕΡΤ στα 5 της προγράμματα δεν χωράει και η αναμετάδοση στην ΕΡΤflix και την ΕΡΤworld μίας ώρας εκπομπής για την γλώσσα μας ώστε να φθάσει στο ευρύτερο κοινό και στην Ομογένεια; Έχει πολλές εκπομπές με την εγκυρότητα, την πολύ προσεγμένη δουλειά και την αναγνωρισμένη αξία τής γλωσσικής εκπομπής «Σε προσκυνώ, γλώσσα» που η χρησιμότητά της για τους Έλληνες ομιλητές, μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικούς, μικρούς και μεγάλους ενδιαφερόμενους για την γλώσσα, είναι προφανής;

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software