x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Politico: Ο Μπουρλά αρνήθηκε να καταθέσει για τα εμβόλια

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Albert Bourla, αποσύρθηκε από το ραντεβού για να καταθέσει ενώπιον της ειδικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον COVID-19, στην οποία αναμενόταν να αντιμετωπίσει δύσκολα ερωτήματα σχετικά με το πώς έγιναν μυστικές συμφωνίες εμβολίων.

Η απόφαση ακολουθεί μια έκθεση ελέγχου στην στρατηγική προμήθειας εμβολίων της ΕΕ που δημοσιεύθηκε νωρίτερα τον μήνα, η οποία εγείρει νέα ερωτήματα σχετικά με την επαφή μεταξύ του Μπούρλα και της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν που προηγήθηκε σύμβασης εμβολίου πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ.

Στην εν λόγω επιτροπή έχουν ήδη καταθέσει ανώτατα στελέχη των φαρμακευτικών επιτροπών αλλά όχι από την Pfizer.

Η πρόεδρος της επιτροπής, η Βελγίδα ευρωβουλευτής Kathleen Van Brempt, δήλωσε στο Politico ότι «λυπάται βαθύτατα» για την απόφαση που έλαβε η Pfizer και ο Bourla.

 

Μετά από μια επίσκεψη στα κεντρικά γραφεία της BioNTech την περασμένη εβδομάδα, η Van Brempt είχε δηλώσει σε γραπτή δήλωσή της ότι «ανυπομονούσε για συζητήσεις και με άλλους CEO συμπεριλαμβανομένου και του Bourla στις 10 Οκτωβρίου.»

Η έκθεση, του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου, διαπίστωσε ότι η von der Leyen είχε «διαφορετικού τύπου εμπλοκή» στις προκαταρκτικές διαπραγματεύσεις με την Pfizer για τη μεγαλύτερη σύμβαση εμβολίων στην ΕΕ, για έως και 1,8 δισεκατομμύρια δόσεις του εμβολίου BioNTech/Pfizer, η οποία ολοκληρώθηκε το Μάιο του 2021.

Με βάση την έκθεση η επαφές von der Leyen και Bourla «είχαν σοβαρή απόκλιση» από την πάγια διαδικασία διαπραγμάτευσης που ακολουθήθηκε με άλλες συμβάσεις.

Η Επιτροπή αρνήθηκε να παράσχει αρχεία των συζητήσεων με την Pfizer, υπό μορφή πρακτικών και ονομάτων εμπειρογνωμόνων και άλλων αποδεικτικών στοιχείων.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software