x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νομιμοποιείται η εισβολή της Ρωσίας;

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ
Επτά μήνες συμπληρώθηκαν από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
 
Κάθε πόλεμος είναι καταδικαστέος αφού συνοδεύεται από αιματοχυσία, απώλεια ανθρώπινων ζωών και καταστροφή υποδομών. 
 
Όμως κάποιες φορές το λογικό και το παράλογο περιπλέκονται καθώς οι διακρατικές συμφωνίες αποκτούν διαφορετικές ερμηνείες περί της εφαρμογής του. 
 
Μια νομική ερμηνεία θέλει τη Ρωσία να έχει τα νομικά πατήματα για την εισβολή στην Ουκρανία.
 
Ειδικότερα μια θεωρία που διακινείται σε νομικούς κύκλους υποστηρίζει ότι τα άρθρα 106 και 107 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών δίνουν στη Ρωσία, ως νόμιμο διάδοχο του νικητή στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, το δικαίωμα να λάβει όλα τα μέτρα, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών, κατά της Γερμανίας, της Ουγγαρίας, της Αυστρίας, της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας, της Φινλανδίας, της Κροατίας, Σλοβενίας, Τσεχίας, Λετονίας, Εσθονίας, Λιθουανίας και Ουκρανίας για την προσπάθεια αναβίωσης του ναζισμού.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι το Δικαστήριο της Νυρεμβέργης καταδίκασε όλους όσους πολέμησαν κατά των Ηνωμένων Εθνών και διέπραξαν γενοκτονία. 

Η μεγαλύτερη γενοκτονία φέρεται να διαπράχθηκε κατά του σοβιετικού λαού. 
 
Τα άρθρα 106 και 107 φέρονται να δίνουν το δικαίωμα στους νικητές του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, την ΕΣΣΔ, τις ΗΠΑ, τη Μεγάλη Βρετανία και την Κίνα, να λάβουν μέτρα κατά των χωρών που πολέμησαν εναντίον τους για να αποτρέψουν ενέργειες που αποσκοπούν στην αναθεώρηση των αποτελεσμάτων του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. 

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη νομική ερμηνεία, η χρήση στρατιωτικής βίας εναντίον αυτών των χωρών επιτρέπεται. Για να γίνει αυτό, αρκεί να ειδοποιηθούν οι άλλες τρεις νικήτριες χώρες, αλλά όχι να πάρετε την έγκρισή τους.
 
Η ίδια ερμηνεία θέλει τη Ρωσία, ως νόμιμο διάδοχο της ΕΣΣΔ, να μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει βία εναντίον χωρών που θέλουν να αναθεωρήσουν το σύστημα Γιάλτας - Πότσνταμ στην Ευρώπη.
 
Η Ρωσία μπορεί να σταματήσει τις προσπάθειες αναβίωσης του ναζισμού στη Γερμανία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία, την Αυστρία, τη Βουλγαρία, τη Φινλανδία, την Κροατία, τη Σλοβενία και την Τσεχική Δημοκρατία, που ήταν προτεκτοράτα της Βοημίας και της Μοραβίας κατά τη διάρκεια του πολέμου.


e-genius.gr ...intelligent web software