x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Τα μίνι lockdown «απλώνονται»: Μέτρα σε Σέρρες και Καρδίτσα εισηγείται η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Την εισήγηση να περάσουν οι Σέρρες και η Καρδίτσα στο «κόκκινο» επίπεδο συναγερμού του επιδημιολογικού χάρτη έκανε η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, στο πλαίσιο της σημερινής συνεδρίασής της. Αιτία για το επερχόμενο «μίνι lockdown» στις Σέρρες και στην Καρδίτσα, είναι τα πολλά κρούσματα κορωνοϊού που έχουν εντοπιστεί στις εν λόγω περιοχές το τελευταίο διάστημα, με την απόφαση, σύμφωνα με πληροφορίες, να αναμένεται να οριστικοποιηθεί αύριο, Τετάρτη, κατά την συνεδρίαση της ολομέλειας των επιστημόνων.

Παράλληλα, οι λοιμωξιολόγοι εισηγούνται την παράταση των περιοριστικών μέτρων στις υπόλοιπες 11 κόκκινες περιοχές, μεταξύ των οποίων είναι και η Θεσσαλονίκη. Ως εκ τούτου, με βάση τις εισηγήσεις της επιτροπής και μετά την εκ νέου αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων, τα μέτρα παρατείνονται για μια ακόμη εβδομάδα στις Περιφερειακές Ενότητες Λάρισας, Χαλκιδικής, Κιλκίς, Θεσσαλονίκης, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Καβάλας, Καστοριάς, Ξάνθης και Δράμας.

Υπενθυμίζεται ότι στις περιοχές όπου εφαρμόζεται «μίνι lockdown» ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας και απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.



e-genius.gr ...intelligent web software