x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

ΤΕΤΑΡΤΗ ΔΙΑΡΡΟΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΓΟΥΣ NORD STREAM!

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Εντοπίστηκε και τέταρτη διαρροή στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2 και η έκταση της ζημιάς γίνεται ακόμα μεγαλύτερη,

Σύμφωνα με τη σουηδική εφημερίδα Svenska Dagbladet η σουηδική Βασιλική Ακτοφυλακή ανέφερε ότι εντόπισε τη νέα διαρροή μετά τις ζημιές που υπέστησαν τη Δευτέρα σε τρία σημεία οι δύο αγωγοί Nord Stream, που μεταφέρουν φυσικό αέριο από τη Ρωσία στη Γερμανία.

 

Όπως αναφέρει η σουηδική Βασιλική Ακτοφυλακή «οι δύο από τις τέσσερις διαρροές βρίσκονται στην δική μας ΑΟΖ».

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι οι υποπτευόμενες ενέργειες σαμποτάζ στους δύο αγωγούς στη Βαλτικά Θάλασσα ήταν πιθανότατα προσχεδιασμένες επιθέσεις με υποβρύχιες εκρηκτικές συσκευές, που πυροδοτήθηκαν εξ αποστάσεως.

Η ίδια πηγή είπε ότι πιθανώς κάποιο σκάφος πόντισε νάρκες στο βυθό σε μια μακρά σειρά ή τις τοποθέτησε υποβρύχιο drone δίπλα στους Nord Stream μήνες ή και χρόνια νωρίτερα.

 

Με λίγα λόγια στην Δύση προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα νέο αφήγημα με βάση το οποίο η Ρωσία όταν κατασκεύαζε τους δύο αγωγούς έβαζε και βόμβες δίπλα τους για… παν ενδεχόμενο.

Θα πει κανείς γιατί λένε τέτοια πράγματα οι Δυτικοί.

Πολύ απλά γιατί μπορούν και γιατί ξέρουν πως τα υπό έλεγχο δυτικά ΜΜΕ θα υποστηρίξουν το αφήγημα όσο εξωφρενικό κι αν είναι.

 

Θα επαναληφθεί δεκάδες φορές μέχρι να γίνει «πραγματικότητα».

Αυξάνονται οι ενδείξεις ότι πίσω από τις εκρήξεις, το σαμποτάζ ή δολιοφθορά στους ρωσικούς αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream 1 και Nord Stream 2 βρίσκονται οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις.
Οι Αμερικανοί αρνούνται εμπλοκή, όπως και οι Βρετανοί αφού βρετανικό υποβρύχιο βρισκόταν στην περιοχή… όλως τυχαίως στην περιοχή των εκρήξεων βρίσκονταν αμερικανικά και βρετανικά πλοία και υποβρύχια…

Το βράδυ της 26ης Σεπτεμβρίου 2022, σημειώθηκαν σημαντικές διαρροές αερίου στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream–2 και στις δύο γραμμές του Nord Stream–1.
Η ζημιά σε τρεις αγωγούς ταυτόχρονα είναι αποτέλεσμα επίθεσης και δολιοφθοράς.

Στις 28 Σεπτεμβρίου 2022, το σουηδικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε ότι οι ζημιές προκλήθηκαν από εκρήξεις.

Υπάρχει εύλογη υποψία ότι ο αγωγός ανατινάχθηκε από τις ειδικές δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών για να σταματήσουν οριστικά οι προμήθειες φυσικού αερίου στη Γερμανία από τη Ρωσία.
Στις 27 Σεπτεμβρίου, μια νηοπομπή πολεμικών πλοίων με επικεφαλής το αμερικανικό επιθετικό πλοίο USS Kearsarge ανέφερε ότι ολοκλήρωσε τα καθήκοντα του στην περιοχή της Βαλτικής Θάλασσας και κατευθύνθηκε προς τη Βόρεια Θάλασσα.
Όλως τυχαίως η περιοχή των καθηκόντων USS Kearsarge ήταν η περιοχή όπου σημειώθηκε η δολιοφθορά στους ρωσικούς αγωγούς φυσικού αερίου.
Οι Ρώσοι δεν χρειαζόταν να ανατινάξουν τους αγωγούς αφού μπορούσαν απλά να διακόψουν την ροή φυσικού αερίου κάτω από το 20% μέχρι την στιγμή των εκρήξεων…
Την ίδια στιγμή η CIA οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες είχαν ενημερώσει την Γερμανία ότι επίκειται χτύπημα στους αγωγούς Nord Stream-1 και Nord Stream-2

Ύποπτη δραστηριότητα

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2022 παρατηρείται στην περιοχή μεταξύ Δανίας και Γερμανίας… ύποπτη δραστηριότητα από υποβρύχια και ελικόπτερα του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.
Τις τελευταίες ημέρες, οι αναγνωριστικές δραστηριότητες των αεροσκαφών του ΝΑΤΟ είχαν ενταθεί σημαντικά στην περιοχή της Βαλτικής Θάλασσας.
Συγκεκριμένα, ένα αμερικανικό αναγνωριστικό αεροσκάφος Boeing E-3 Sentry βρισκόταν σε συνεχή περιπολία πάνω από τις χώρες της Βαλτικής και ένα US Joint STARS εντοπίστηκε πάνω από τη Γερμανία και την Πολωνία.

Νωρίτερα, η Πολωνία επέβαλε κυρώσεις και έκλεισε τον αγωγό φυσικού αερίου Yamal-Ευρώπη.
Δικαιολογώντας την απόφαση για πολιτικούς λόγους, η Πολωνία προσπάθησε να αποκομίσει οικονομικά οφέλη.
Η Πολωνία αγόραζε ρωσικό αέριο από τη Γερμανία σε ελαφρώς φθηνότερη τιμή.
Η διαμετακόμιση ρωσικού φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας απειλείται επίσης.
Στις 27 Σεπτεμβρίου, η Gazprom απείλησε την ουκρανική κρατική εταιρία φυσικού αερίου Naftogaz με κυρώσεις ως απάντηση στις προσπάθειες υποβολής νομικών αξιώσεων κατά της Gazprom.
Η επιβολή κυρώσεων μπορεί να σταματήσει τη διαμετακόμιση φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας.

Αμέσως μετά τις εκρήξεις που έπληξαν τους αγωγούς Nord Stream-1 και Nord Stream-2, πραγματοποιήθηκε στην Πολωνία μια συμβολική τελετή έναρξης του αγωγού αερίου Baltic Pipe.
Ο αγωγός συνδέει το φυσικό αέριο της Νορβηγίας στη Βόρεια Θάλασσα με την Πολωνία μέσω της Δανίας.
Ο στόχος της κίνησης αυτής ήταν να καταδείξει ότι η Ευρώπη βάζει τέλος στην εποχή της ρωσικής κυριαρχίας στη βιομηχανία φυσικού αερίου.

Από το 2023, η ικανότητα διακίνησης του αγωγού Βαλτικής θα πρέπει να είναι 10 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως.
Ως μέτρο σύγκρισης, η πραγματική χωρητικότητα μόνο του Nord Stream-1 ήταν περισσότερα από 58 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως.

Η τρομοκρατική επίθεση στο Nord Stream μπορεί να είναι η πρώτη άμεση χρήση των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ και της Βρετανίας κατά της ρωσικής υποδομής.
Ο προφανής σκοπός του σαμποτάζ είναι η διεθνοποίηση της στρατιωτικής σύγκρουσης.
Ο κύριος υπεύθυνος είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες.
Η επίθεση στους αγωγούς φυσικού αερίου της Ρωσίας δεσμεύει την ΕΕ με τις αμερικανικές προμήθειες LNG του υγροποιημένου φυσικού αερίου.
Η Ευρώπη παραμένει το κύριο θύμα της μεγάλης ενεργειακής κρίσης.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software