x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ανελέητο σφυροκόπημα δέχονται οι ουκρανικές πόλεις

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Μαίνεται για 18η μέρα ο πόλεμος στην Ουκρανία, με το Κίεβο και τη Μαριούπολη και άλλες μεγάλες πόλεις να βομβαρδίζονται ανηλεώς. Τουλάχιστον 20 νεκροί και 58 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός από τον βοβμαρδισμό στην Λβιβ. Οι σειρήνες ηχούν αυτήν την ώρα, με δεκάδες ασθενοφόρα να σπεύδουν στο σημείο που έχει «χτυπηθεί». Η δραματική αυτή κατάσταση είναι αποτέλεσμα της αεροπορικής επιδρομής εναντίον ουκρανικής στρατιωτικής βάσης στο Γιαβορίβ, στη δυτική Ουκρανία, κοντά στα πολωνικά σύνορα, όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο από την περιφερειακή στρατιωτική διοίκηση του Λβιβ. «Οι εισβολείς πραγματοποίησαν αεροπορικό πλήγμα στο Διεθνές Κέντρο για τη Διατήρηση της Ειρήνης και την Ασφάλεια.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, εκτόξευσαν οκτώ πυραύλους», ανέφερε σε δήλωσή της η διοίκηση. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε εναντίον μιας στρατιωτικής μονάδας στην εγκατάσταση, δήλωσε ο Αντόν Μιρόνοβιτς, εκπρόσωπος της Ακαδημίας Χερσαίων Δυνάμεων των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ιντερφάξ Ουκρανίας. «Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά δεδομένα, δεν υπάρχουν νεκροί, αλλά αποσαφηνίζονται πληροφορίες για τους τραυματίες», συμπλήρωσε ο Μιρόνονοβιτς. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η στρατιωτική μονάδα, η μεγαλύτερη στο δυτικό τμήμα της χώρας και παραδοσιακά ο τόπος κοινών στρατιωτικών ασκήσεων με το ΝΑΤΟ, βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των 25 χιλιομέτρων από τα πολωνικά σύνορα. Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος μιας άλλης πόλης στη δυτική Ουκρανία, της Ιβάνο-Φρανκίβσκ, σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων νότια του Λβιβ, δήλωσε πως ρωσικά στρατεύματα εξακολουθούν σήμερα να πλήττουν το αεροδρόμιό της. Σφυροκόπημα στο Κίεβο – Σειρήνες και ρουκέτες ηχούν παντού Στις 03:30 τα ξημερώματα ήχησαν σειρήνες στην ουκρανική πρωτεύουσα για αεροπορική επιδρομή. «Συναγερμός για αεροπορική επιδρομή σήμανε στο Κίεβο! Ζητούμε από όλους να μεταβούν εσπευσμένα στα καταφύγια της Πολιτικής Προστασίας» αναφέρει η ανακοίνωση της περιφερειακής διοίκησης του Κιέβου στο Telegram.

Εκρήξεις σημειώθηκαν σήμερα και στο εσωτερικό της πόλης Λβιβ. Η ουκρανική πόλη επλήγη από ρουκέτες, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης. «Πολλαπλές εκρήξεις ακούστηκαν στο Λβιβ και τη Χερσώνα και υπάρχουν αναφορές ότι το Λβιβ δέχεται ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις», σύμφωνα με την ειδησεογραφική ιντερνετική πόλη Kyiv Independent. Οι εκρήξεις ακούγονταν στην Πολωνία, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γερμανικού Πρακτορείου που βρίσκεται στο Πρζεμίσλ.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software