x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

"Πρόθεση της Τουρκίας είναι να χτυπήσει σε ανύποπτο χρόνο μελλοντικά"

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η τουρκική εισβολή στη Κύπρο προετοιμαζόταν μια δεκαετία… από το 1964…

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία από το 2014, καθώς η Ρωσία αύξανε τα αποθέματά της σε χρυσό μεταφέροντάς τα από την Αφρική.

Οι δηλώσεις Ερντογάν δεν πρέπει να ιδωθούν και να ερμηνευθούν μόνο στο στενό πλαίσιο της φετινής χρονιάς. Είναι πιθανόν να σηματοδοτούν μια πρόθεση της Τουρκίας να χτυπήσει σε ανύποπτο χρόνο μελλοντικά. Εγγράφονται ως παρακαταθήκη.

Όπως η Κίνα απειλεί την Ταιβάν εντός απροσδιόριστου χρονικού πλαισίου.

Με Ερντογάν η χωρίς Ερντογάν η Τουρκία όπως η Ρωσία κ η Κίνα επιθυμεί τη δημιουργία μιας νέας τάξης περιφερειακής και παγκόσμιας.

Και η Ελλάδα όπως και η Κύπρος είναι εμπόδιο…

Μεγάλη Τουρκία με μη έλεγχο των θαλασσίων οδών από τον Εύξεινο ως το Σουέζ δεν γίνεται. Στην εποχή του Ψυχρού Πολέμου και της Μεταψυχροπολεμικής Εποχής, οι τουρκικές ελίτ θέλησαν να ελέγξουν τον αραβικό περίγυρο και τον Καύκασο.

Χτύπησαν τη Κύπρο μεν αλλά δεν είχαν δυνατότητες και νομιμοποίηση για κάτι περισσότερο με την Ελλάδα. Διάβρωναν συστηματικά βέβαια την ελληνική κυριαρχία περιμένοντας τη κατάλληλη συγκυρία.

Το αν είναι ευνοϊκή η συγκυρία τώρα εξαρτάται από την πρόσληψη της πραγματικότητας που θα έλεγε ο μεγάλος Robert Jervis.

Οι “αναχρονισμοί” είναι εδώ παρόντες και αμείλικτοι.

Ο Μάο έλεγε το περίφημο “Υπάρχει Χάος- Υπέροχη Κατάσταση”. Και για τον Ερντογάν ισχύει αυτό. Τρέφεται από τις ανισορροπίες της σημερινής κατάστασης.
Του Κωνσταντίνου Θ. Λαμπρόπουλου, Ανώτερου Στρατηγικού Αναλυτή, Εταίρου του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας της Γενεύης.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software