x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Παράνοια - Ολλανδική πόλη απαγορεύει τις διαφημίσεις κρέατος

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Το Χάρλεμ, στα δυτικά του Άμστερνταμ, θα επιβάλει το μέτρο από το 2024 λόγω των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της παραγωγής κρέατος

Eπειτα από το Άμστερνταμ και τη Χάγη, που έχουν ήδη απαγορεύσει τις διαφημίσεις για τις αεροπορικές εταιρείες και τις βιομηχανίες ορυκτών καυσίμων, το Χάρλεμ στην Ολλανδία πρόκειται γίνει η πρώτη πόλη στον κόσμο που απαγορεύει τις διαφημίσεις για κρέας από δημόσιους χώρους σε μια προσπάθεια να μειώσει την κατανάλωση και τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Οι αρχές του Χάρλεμ, το οποίο βρίσκεται στα δυτικά του Άμστερνταμ και έχει πληθυσμό περίπου 160.000 κατοίκων, δήλωσαν ότι δεν έχει ακόμη αποφασιστεί εάν το κρέας που παράγεται με βιώσιμο τρόπο θα συμπεριληφθεί στην απαγόρευση, η οποία θα επιβληθεί από το 2024. Περίπου το 95% των κατοίκων της Ολλανδίας καταναλώνει κρέας, αλλά περισσότεροι από τους μισούς δεν το τρώνε κάθε μέρα, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία της Ολλανδίας.

 

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, τα ζώα παράγουν περισσότερο από το 14% όλων των ανθρωπογενών αερίων του θερμοκηπίου, συμπεριλαμβανομένου του μεθανίου. Το βόειο κρέας παράγει τις περισσότερες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, ενώ το αρνίσιο έχει ακολουθεί, με εκπομπές είναι κατά 50% μειωμένες σε σύγκριση με το βόειο κρέας.

«Δεν μας αφορά τι ψήνουν οι άνθρωποι στην κουζίνα τους», δήλωσε η Ζίγκι Κλάζες, σύμβουλος του κόμματος που συνέταξε την πρόταση για την απαγόρευση. «Το κρέας είναι ιδιαίτερα επιβλαβές για το περιβάλλον. Δεν μπορούμε να πούμε στους ανθρώπους ότι υπάρχει κλιματική κρίση και να τους ενθαρρύνουμε να αγοράσουν προϊόντα που αποτελούν μέρος της», πρόσθεσε.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software