x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Η Ρωσία καταγγέλλει: Οι ΗΠΑ μεταφέρουν εσπευσμένα τα βιολογικά εργαστήρια από την Ουκρανία

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η διεύρυνση του δικτύου βιοεργαστηρίων που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη και αποθήκευση βιολογικών όπλων, προειδοποιεί η Μόσχα

Το Πεντάγωνο σχεδιάζει να μεταφέρει τα προγράμματα βιολογικής έρευνας από την Ουκρανία σε άλλες πρώην σοβιετικές δημοκρατίες και χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και της Βαλτικής το συντομότερο δυνατό για να βρίσκεται κοντά στα ρωσικά σύνορα, αποκάλυψε ο αντιστράτηγος Igor Kirillov, αρχηγός των Δυνάμεων Ακτινοβολίας, Χημικής και Βιολογικής Άμυνας. των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.

«Το Πεντάγωνο είναι έτοιμο να μεταφέρει σύντομα τα προγράμματα που δεν έχουν ολοκληρωθεί στην Ουκρανία σε άλλα μετασοβιετικά κράτη, καθώς και σε κράτη της Ανατολικής Ευρώπης, όπως η Βουλγαρία, η Τσεχία και χώρες της Βαλτικής.
Η διεύρυνση του δικτύου βιοεργαστηρίων που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη και αποθήκευση βιολογικών όπλων, αποτελεί απειλή για τη στρατιωτική ασφάλεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

«Σε αντίθεση με τα πυρηνικά όπλα που οι ΗΠΑ αναπτύσσουν στα εδάφη των συμμάχων του ΝΑΤΟ, στον βιολογικό τομέα η βορειοατλαντική συμμαχία πλησιάζει επικίνδυνα τα σύνορά μας», συνέχισε.

 

Έχουν μολύνει ανθρώπους

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν αποκλείει ότι «εθελοντές» μπορεί να έχουν να μολυνθεί από τον ιό του αιμορραγικού πυρετού Κονγκό-Κριμαίας, τους χανταϊούς και το παθογόνο της λεπτοσπείρωσης στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος της Ουκρανίας, δήλωσε ο Kirillov.

«Δεν αποκλείουμε ότι το επίσημο πρόγραμμα αυτής της έρευνας είναι η κορυφή του παγόβουνου.
Στην πράξη, ”εθελοντές” μολύνθηκαν από τον ιό του αιμορραγικού πυρετού Κονγκό-Κριμαίας, τους χανταϊούς και τη λεπτοσπείρωση», σημείωσε.

Ο στρατηγός εξήγησε ότι οι μάρτυρες, που ανακρίθηκαν κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής έρευνας που διεξήγαγε η Ρωσία, επιβεβαίωσαν τα γεγονότα των δοκιμών σε στρατιωτικό προσωπικό και κοινωνικά ευάλωτες ομάδες Ουκρανών πολιτών.

 

Επικίνδυνες ασθένειες

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις, ανακοίνωσαν το Σάββατο (3/9/2022): «Το επίκεντρο της έρευνας που πραγματοποιήθηκε από το Πεντάγωνο δεν έχει καμία σχέση με τα τρέχοντα προβλήματα της δημόσιας υγείας της Ουκρανίας, δηλαδή για κοινωνικά σημαντικές ασθένειες, όπως η ιλαρά, η ερυθρά, η φυματίωση και το AIDS.

Τα στοιχεία από τα εργαστήρια δείχνουν ενδιαφέρον για μια εντελώς διαφορετική σειρά, δηλαδή τη χολέρα, την τουλαραιμία, την πανώλη, τον αιμορραγικό πυρετό Κονγκό-Κριμαίας και τους ιούς Hanta.

Αυτά τα παθογόνα μελετήθηκαν στο πλαίσιο των λεγόμενων ουκρανικών εργαστηρίων U-P και Tap».

 

Σύμφωνα με τον Kirillov, οι στρατιωτικοί βιολόγοι των ΗΠΑ είναι πρόθυμοι να μελετήσουν αυτά τα παθογόνα, καθώς έχουν φυσικές εστίες τόσο στην Ουκρανία όσο και στη Ρωσία, ενώ η χρήση τους μπορεί να συγκαλυφθεί.

Ανεπαρκή τα μέτρα της Δύσης

Τα μέτρα που προτείνονται από ορισμένες χώρες για την ενίσχυση της Σύμβασης για τα Βιολογικά και Τοξικά Όπλα (BWC) δεν παρέχουν ολοκληρωμένο έλεγχο στις δραστηριότητες των βιολογικών εργαστηρίων, δήλωσε ο Ρώσος αντιστράτηγος.
«Τα μέτρα που προτείνονται από ορισμένες χώρες με στόχο την ενίσχυση της σύμβασης, ιδιαίτερα η πρωτοβουλία της Γαλλίας για εθελοντικές επισκέψεις σε βιολογικά εργαστήρια, παρά το γεγονός ότι είναι ελκυστικά, δεν εξασφαλίζουν ολοκληρωμένο έλεγχο των δραστηριοτήτων τους», ανέφερε ο Kirillov σύμφωνα με το Tass.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software