x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Τέλος τα τακτικά χειρουργεία στο Παίδων «Η Αγία Σοφία» – Χωρίς αναισθησιολόγους το νοσοκομείο

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Μετατίθενται για αργότερα τα τακτικά χειρουργεία στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία καθώς το νοσηλευτικό ίδρυμα έχει μείνει χωρίς τον απαραίτητο αριθμό αναισθησιολόγων.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου έδωσε εντολή να «παγώσουν» τα προγραμματισμένα χειρουργεία στο Νοσοκομείο, καθώς πλέον διαθέσιμοι είναι μόλις 8 αναισθησιολόγοι για εκατοντάδες επεμβάσεις, μετά και την απουσία ενός ακόμη γιατρού λόγω αναρρωτικής άδειας.

Να σημειωθεί ότι αρχικά οι οργανικές θέσεις για αναισθησιολόγους στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία ήταν 17, ενώ πλέον έχουν μειωθεί σε 9. Οι γιατροί του νοσοκομείου αδυνατούν να καλύψουν όλα τα περιστατικά καθώς η έλλειψη αναισθησιολόγων κάνει απαγορευτικά τα χειρουργεία.

Έτσι, μέχρι να βρεθούν οι αναισθησιολόγοι θα πραγματοποιούνται μόνο τα έκτακτα και επείγοντα χειρουργεία όπως είναι τα ογκολογικά, τα νευροχειρουργικά κ.α.

 

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία αναζητά λύση στο πρόβλημα καθώς το συγκεκριμένο νοσηλευτικό ίδρυμα καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των αναγκών σε παιδιατρικά περιστατικά. Δεν αποκλείεται μάλιστα κάποιος «δανεικός» αναισθησιολόγος να μετακινηθεί από το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, ενώ αναμένεται να προκηρυχθεί άμεσα και μία θέση.

Πάντως, το πρόβλημα με τις ελλείψεις αναισθησιολόγων αφορά στο σύνολο της χώρας και όλα τα νοσοκομεία, καθώς η συγκεκριμένη ειδικότητα δεν προτιμάται πλέον από τους νέους γιατρούς, ενώ όσοι θέλουν να γίνουν αναισθησιολόγοι τα τελευταία χρόνια επιλέγουν να μετακινηθούν στο εξωτερικό όπου οι αμοιβές είναι πολλαπλάσιες από ότι στη χώρα μας.

Είναι ενδεικτικό ότι πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη είχε ακυρωθεί μεταμόσχευση οργάνου λόγω έλλειψης αναισθησιολόγου, με αποτέλεσμα να παρέμβει ακόμη και ο εισαγγελέας.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας από την άλλη είχε δεσμευτεί ότι θα έδινε κίνητρα ώστε να επιλέγουν την ειδικότητα της αναισθησιολογίας οι νέοι γιατροί, αλλά προς ώρας δεν έχουν γίνει σχετικές ανακοινώσεις, αφού ετοιμάζεται η πλήρης αναδιοργάνωση των ειδικοτήτων. 

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software