x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Tα δύο στρατόπεδα στον πραγματικό πόλεμο που θα ζήσουμε το χειμώνα

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Του Παύλου Γκανίδη

Στην ανάλυση οικονομικό-κοινωνικού περιεχομένου, που θα παρατεθεί, αποδεικνύεται με στοιχεία ότι τα δύο στρατόπεδα στον πόλεμο που διεξάγεται, δεν είναι τα δυτικά κράτη εναντίον της Ρωσίας, ούτε τα δυτικά κράτη εναντίον τoυ Covid η εναντίον του πληθωρισμού και της ύφεσης ή εναντίον της κλιματικής αλλαγής.  Είναι οι κυβερνήσεις των δυτικών κρατών από τη μία, κι από την άλλη όλοι εμείς οι απλοί πολίτες.

Για να γίνει κατανοητό ακόμα καλύτερα, οι κυβερνήσεις των κρατών, ελέγχονται και παίρνουν εντολές, από μια δράκα σκατόψυχων του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF), που συνεδριάζουν κάθε χρόνο στο Νταβός. Όλοι αυτοί οι ηγέτες των δυτικών "κρατών", έχουν πάρει το χρίσμα του WEF.

Στο ξεκίνημα της πανδημίας, όταν πραγματοποιήθηκε το  περιβόητο Event 201 (μια προσομοίωση πανδημίας κορωνοϊού) που συγκάλεσε ο Μπιλ Γκέιτς με τη συνεργασία του WEF τον Οκτωβριο του 2019, είχαμε ήδη οικονομική ύφεση και αρνητικά επιτόκια. Αυτό σημαίνει ότι υπήρχε άφθονο χρήμα προς δανεισμό αλλά δεν υπήρχε ζήτηση. Με το ξέσπασμα του Covid και τα δολοφονικά lockdowns, οι πλουσιότεροι άνθρωποι του πλανήτη, αύξησαν τον πλούτο τους, με αποτέλεσμα το 10% των πιο πλουσίων, να κατέχει το 76% του παγκόσμιου πλούτου.

Στον αντίποδα, ο απλός πολίτης έχασε τη δουλειά του, ή είδε σημαντικές μειώσεις στον μισθό του, ή τον υποχρέωσαν να κλείσει την επιχείρησή του, υποχρεώνοντάς τον να ζει, αυτοί οι δήθεν φιλελεύθεροι, με τα σοβιετικής φιλοσοφίας επιδόματα που μοίραζαν οι κυβερνήσεις.

Γιατί όμως έγιναν τα lockdowns;

Οι ιθύνοντες γνώριζαν από το Σεπτέμβριο του 2001 με την πτώση των δίδυμων πύργων, ότι οι τρεις μέρες που ακολούθησαν και είχαν τη μορφη άτυπου lockdown, καθώς απαγορεύονταν πτήσεις στις ΗΠΑ, τον Καναδά και τη Βρετανία, ότι το ΑΕΠ των χωρών τους έπεσε κατά 3%. Άρα, σε lockdown μηνών, θα είχαμε πτωση από 10% και πάνω.

Πράγμα που επιβεβαιώθηκε, αν δούμε σήμερα την ύφεση και τον πληθωρισμό στα δυτικά κράτη και την επισιτιστική κρίση που έρχεται, με το πρόσχημα των ελλείψεων της εφοδιαστικής αλυσίδας. Δηλαδή γνώριζαν κανονικότατα τις επιπτώσεις των lockdowns, αλλά αυτή ήταν η επιλογή τους. Γιατί ο καπιταλισμός τους για να ευημερήσει, χρειάζεται πολέμους, λοιμούς και καταστροφές. Kαι για να έρθει η παγκόσμια κυβέρνηση των πολυεθνικών και των τραπεζών που οραματίζονται απαιτείται πρώτα μια παγκόσμια κρίση που θα σαρώσει τα πάντα.

Ήταν όμως αρκετός ο μπαμπούλας του Covid, να κρατήσει κλεισμένους και φοβισμένους τόσα εκατομμύρια ανθρώπους στα σπίτια τους; Τη στιγμή μάλιστα που επιστημονικά, το αφήγημα του έμπαζε από παντού; Π.χ. ο εμβολιασμένος δεν κολλάει, δεν μεταδίδει, δεν πάει στις ΜΕΘ, δεν πεθαίνει κι άλλα παραμυθάκια.

Μόλις άρχισε να ξεφτίζει ο Covid και η δυνατότητα των καναλιών να τρομοκρατήσουν περισσότερο, μπήκε σ΄ εφαρμογή ο πόλεμος της Ουκρανίας. Oι ΗΠΑ με τη Βρετανία και την ΕΕ χρησιμοποίησαν την Ουκρανία του Ζελένσκι σαν απειλή για τη Ρωσία, εφόσον θα τη σημάδευε με πυρηνικούς πυραύλους μετά την ένταξη της στο ΝΑΤΟ, εκβιάζοντας έτσι τον πόλεμο.

Και ύστερα όλες μαζί οι δυτικές κυβερνήσεις, επέβαλαν κυρώσεις στον κακό Πούτιν, που μπήκε με τσαμπουκά σε άλλη κυρίαρχη χώρα κλπ κλπ ενώ οι ίδιοι όταν έκαναν επίθεση στο Ιράκ ή τη Σερβία ήταν όλα καλά γινομένα. Ναι, αλλά οι κυρώσεις, πρώτα απ' όλους πλήττουν τους πολίτες των δυτικών κρατών. Δεν το βλέπουν οι κυβερνήσεις τους ακόμα και σήμερα, σχεδόν μισό χρόνο μετά την κηρυξη του πολέμου; Δεν βλέπουν ότι οι κυρώσεις πλουτίζουν την οικονομία της Ρωσίας και φτωχαίνουν τους δικούς τους λαούς;

Το βλέπουν.

Αλλά δεν λένε ότι ο στόχος τους είναι ο απλός πολίτης. Αυτός που στην Ελλάδα γα παράδειγμα παίρνει 700 ευρώ το μήνα, και καλείται να πληρώσει 500 ευρώ ΔΕΗ, 2,20 ευρώ το λίτρο τη βενζίνα και αυξήσεις στα είδη διατροφής άνω του 10%. Αυτός που δεν θα έχει θέρμανση το χειμώνα, ίσως και φαγητό. Την ίδια ώρα ο Μακρόν προειδοποιεί τους Γάλλους ότι ήρθε το τέλος της ανεμελιάς και της αφθονίας, στη Γερμανία κόβουν ξύλα για το χειμώνα που προμηνύεται ο χειρότερος μετά το 1945 και στη Βρετανία περιμένουν πληθωρισμό 18,6% τον Ιανουάριο.

 Τι άλλο βλέπουμε να κάνουν οι κυβερνήσεις της Δύσης ;

Ο δικός μας ο Ανέμελος, δεν προσλαμβάνει ούτε γιατρούς, ούτε πυροσβέστες. Μόνο αστυνομικούς. Στη Γαλλία ο Μακρόν προσλαμβάνει "πράσινους αστυνομικούς", για να καταπολεμήσει τα οικολογικά εγκλήματα. Στην Ολλανδία, οι αγρότες είναι στους δρόμους, γιατί η κυβέρνηση απαιτεί να θανατωθούν κατά χιλιάδες τα βόδια τους, γιατί δήθεν ρυπαίνουν το περιβάλλον.

Στις ΗΠΑ η κυβέρνηση Μπάιντεν, θα προσλάβει 87 χιλιάδες  ειδικούς εφοριακούς αστυνομικούς, (μέχρι το 2030), που μέσα στα κύρια καθήκοντά τους, θα είναι να φέρουν όπλο, και να μπορούν να εφαρμόσουν βία, ακόμα και να σκοτώσουν, χωρίς προειδοποίηση.

Όταν βλέπουμε αστυνομικούς και στρατό παντού, εναντίον ποιων άραγε να αναπτύσσουν θέσεις μάχης; Μήπως εναντίον πολιτών που θα κατέβουν στους δρόμους γιατί δεν θα έχουν ρεύμα, θέρμανση και επαρκή τρόφιμα;

Η επίσημη ανεργία στα δυτικά κράτη κυμαίνεται από 4% μέχρι 17%. Ανεπίσημα είναι πολύ ψηλότερη και διαρκώς θα αυξάνεται καθώς οι επιχειρήσεις δύσκολα θα αντέξουν τις συνεχείς αυξήσεις στο ρεύμα και το διογκούμενο πληθωρισμό. Οι στρατιές των νέων ανέργων θα υποχρεωθούν να ζουν από τα επιδόματα. Θα μπορέσουν όμως να βγάλουν το χειμώνα που έρχεται μόνο με αυτά; Ή θα αποχαιρετήσουν το μάταιο τούτο κόσμο, γιατί δεν θα έχουν να ζεσταθούν και να φάνε ;

Κι όσοι επιζήσουν από τον Covid, την ενεργειακή και επισιτιστική κρίση του χειμώνα που έρχεται, ας προετοιμαστούν για την οικολογική κρίση και τα πράσινα άλογα που θα μας έρθουν.

Το χρηματιστήριο ρύπων είναι ήδη εδώ.

Για παράδειγμα οι πυρκαγιές στην Εύβοια και στο Τατόι πέρυσι, εξέπεμψαν έναν αριθμό ρύπων. Η Ελλάδα σαν κράτος υποχρεούται σε ένα ποσοστό που αν το υπερβεί θα πληρώνει πρόστιμα. Οι πυρκαγιές όμως ήταν πρωτόγνωρες και το ποσοστό εκπομπής ρύπων της Ελλάδας μεγάλο. Το πλεόνασμα θα το πουλήσει σε άλλη χώρα (άλλο που δεν θέλει ο Ανέμελος).

Θα υπάρχει όμως και το ατομικό ποσοστό ρύπων. Θα θέλεις να φας πίτσα με ζαμπόν, αλλά επειδή οι αγελάδες εκπέμπουν πολλούς ρύπους, (βλέπε Ολλανδία), θα σου πουν, αρκέσου σε μια μαρουλοσαλάτα ή επειδή η καλλιέργεια των μαρουλιών απαιτεί πολύ νερό και λίπασμα βολέψου με μια ακριδοσαλάτα με γρύλους. Κι αν δεν συμμορφώνεσαι θα καραδοκεί ο πράσινος αστυνομικός να σε συνετίσει.

Που θέλεις και αντιοικολογική πίτσα με 500 ευρώ το μήνα μεικτά.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software