x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ο Macron προετοιμάζει τους Γάλλους για έναν δραματικό χειμώνα

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

«Σκέφτομαι τους πολίτες μας που θα χρειαστούν δύναμη ψυχής για να αντιμετωπίσουν τον χειμώνα», είπε χαρακτηριστικά ο Γάλλος πρόεδρος

Ο Emmanuel Macron κατήγγειλε τη «βίαιη επίθεση» των Ρώσων στην Ουκρανία και κάλεσε τους Γάλλους να αποδεχθούν να πληρώσουν τις συνέπειες «του τιμήματος της ελευθερίας», ενόψει των συνεπειών στην Ευρώπη.

«Σκέφτομαι τους πολίτες μας που θα χρειαστούν δύναμη ψυχής για να αντιμετωπίσουν τον χειμώνα, να αντισταθούν στις αβεβαιότητες, μερικές φορές στη χαλάρωση και στις αντιξοότητες και, ενωμένοι, να δεχθούν να πληρώσουν το τίμημα για την ελευθερία μας και τις αξίες μας», σημείωσε ο Γάλλος πρόεδρος.

«Από τη βάναυση επίθεση που εξαπέλυσε ο Vladimir Putin στις 24 Φεβρουαρίου, ο πόλεμος επέστρεψε σε ευρωπαϊκό έδαφος», υπογράμμισε, αφού μίλησε νωρίτερα με τον Ρώσο ομόλογό του για την αποστολή εμπειρογνωμόνων στον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής της Zaporizhzhia, που αποτέλεσε στόχο επαναλαμβανόμενων βομβαρδισμών οι οποίοι εγείρουν φόβοι για ένα νέο Chernobyl.

O Macron ζήτησε να υπάρξει «σκέψη για τον ουκρανικό λαό, ο οποίος αντιστέκεται ηρωικά στις τρομερές επιθέσεις του ρωσικού στρατού και των βοηθητικών του δυνάμεων».

 

Δραματικός χειμώνας

«Ναι, τα φαντάσματα του πνεύματος της εκδίκησης, οι κατάφωρες παραβιάσεις της κυριαρχίας των κρατών, η αφόρητη περιφρόνηση των λαών, ο ιμπεριαλισμός θα επανεμφανιστούν από το παρελθόν για να επιβληθούν στην καθημερινή ζωή της Ευρώπης μας, των γειτόνων μας, των φίλων μας», συνέχισε ο Γάλλος πρόεδρος.

Ο Macron έχει ήδη προετοιμάσει τους Γάλλους για μια δύσκολη επιστροφή στο σχολείο και τον χειμώνα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στις 14 Ιουλίου, λόγω των κινδύνων από ελλείψεις ενέργειας και εκτίναξης των τιμών που προκλήθηκαν από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Πρέπει να είμαστε όλοι προετοιμασμένοι για έναν πόλεμο μεγάλο σε διάρκεια» σημείωσε ο Macron τονίζοντας πως η γαλλική οικονομία βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου.

 

Η τηλεφωνική επικοινωνία με Putin

Τηλεφωνική επικοινωνία έλαβε χώρα μεταξύ των προέδρων της Ρωσίας και της Γαλλίας Putin – Macron την Παρασκευή 19 Αυγούστου με πρωτοβουλία του Μεγάρου των Ηλυσίων όπου συζήτηθηκε η έκκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στον πυρηνικό σταθμό της Zapοrizhia με τον ρώσο ηγέτη να προειδοποιεί για τον κίνδυνο μεγάλης κλίμακας από τους βομβαρδισμούς που όπως υποστήριξε πραγματοποιούν οι Ουκρανοί στην περιοχή ενώ έκανε αναφορά και για «ενδεχόμενο μόλυνσης με ραδιενέργεια».

«Με πρωτοβουλία της γαλλικής πλευράς, πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Ρώσου Προέδρου Putin και του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Macron», αναφέρεται δελτίο τύπου του Κρεμλίνου που δημοσιεύσει το Tass.
Ειδικότερα, ο Ρώσος πρόεδρος, μεταδίδουν τα ρωσικά πρακτορεία, επισήμανε στον Γάλλο ομόλογό του ότι τα ουκρανικά χτυπήματα στον πυρηνικό σταθμό της Zapοrizhia, όπου στρατοπεδεύουν Ρώσοι, εγκυμονούν τον κίνδυνο καταστροφής μεγάλης κλίμακας.

Επίσης, πρόσθεσε ότι παραμένουν τα εμπόδια στις ρωσικές εξαγωγές τροφίμων και λιπασμάτων και στην πρόσβασή τους στις παγκόσμιες αγορές.

 

«Ο Putin τόνισε ότι ο συστηματικός βομβαρδισμός του εδάφους στον πυρηνικό σταθμό από τον ουκρανικό στρατό δημιουργεί τον κίνδυνο μιας καταστροφής μεγάλης κλίμακας, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μόλυνση τεράστιων εκτάσεων από ραδιενέργεια», ανέφερε το Κρεμλίνο.

Αυτή είναι η πρώτη συνομιλία μεταξύ των ηγετών από τις 28 Μαΐου, όταν είχαν μια τριμερή τηλεφωνική επικοινωνία με τη συμμετοχή του Γερμανού καγκελαρίου Scholz.

Η προηγούμενη διμερής συνομιλία μεταξύ έγινε στις 3 Μαΐου, όταν ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, συγκεκριμένα, συνεχάρη τον ομόλογο του για τη νίκη του στις εκλογές του Απριλίου.

Τα μέρη συζήτησαν τις συμφωνίες της Κωνσταντινούπολης για την εξαγωγή σιτηρών και την εξαγωγή ρωσικών αγαθών, τον βομβαρδισμό του πυρηνικού σταθμού Zaporozhye από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, την πρόσκληση εμπειρογνωμόνων από τη Γραμματεία του ΟΗΕ και τη ΔΕΕΣ στην Yelenovka.

 
TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software