x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Όταν οι κομμουνιστές αγκαλιάζουν τη... θρησκεία, τότε τα βρίσκουν μαζί της (;)

| Ελληνορθοδοξία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών, Πρόεδρο του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος «Αργύρη Πετρή – Στέγη Γερόντων» της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος στη Στυλίδα επισκέφτηκε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κουμμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος κ. Δημήτρης Κουτσούμπας συνοδευόμενος από τοπικά στελέχη του κόμματος και συνεργάτες του.

Τον κ. Κουτσούμπα υποδέχθηκε, κατά την αρμόζουσα στη θεσμική του ιδιότητα τάξη, ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών, με τον Διευθυντή της Μ.Φ.Η. Αρχιμ. π. Μάξιμο Νικολόπουλο και το προσωπικό του Ιδρύματος.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών καλωσορίζοντας τον κ. Κουτσούμπα, του προσέφερε μία φωτογραφία του ιδίου να ηγείται κινητοποιήσεων υπέρ των αγώνων των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ και των οικογενειών τους.

Ο κ. Συμεών ξενάγησε τον κ. Κουτσούμπα στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Γηροκομείου, όπου επισκέφθηκαν μαζί και ευχήθηκαν σε όλους τους τρόφιμους, στους οποίους ο κ. Κουτσούμπας έδωσε δώρα και ευχές.

Ο κ. Συμεών επεφύλαξε μια ιδιαίτερη έκπληξη στον κ. Κουτσούμπα, καθώς τον οδήγησε στο δωμάτιο που φιλοξενείται εδώ και πολλά χρόνια η μοναδική ελληνίδα επιζήσασα από το Αουσβιτς κ. Βάσω Σταματίου, η οποία μάλιστα προσέφερε στον κ. Κουτσούμπα το βιβλίο της με τίτλο: «Βαρούμ; Γιατί; - Μια Ελληνίδα στο Αουσβιτς».

Ο Σεβασμιώτατος στις δηλώσεις του στα ΜΜΕ τόνισε:

«Μέσα στην εόρτια και χαρούμενη ατμόσφαιρα στην οποία βρισκόμαστε, για εμάς τέτοιες επισκέψεις είναι πηγή χαράς και πηγή δύναμης και ιδιαίτερα όταν αυτές οι επισκέψεις είναι αυθόρμητες, είναι ανιδιοτελείς, είναι αγαπητικές.

Μέσα στην ιστορία πολλές φορές έχουμε αντιληφθεί πολλούς ανθρώπους, που έχουν επιχειρήσει να καπηλευθούν την πίστη των ανθρώπων και να την εργαλειοποιήσουν.

Άλλωστε και σε παγκόσμιο επίπεδο, ένα μέρος των προβλημάτων, των οποίων υφίστανται οι ανθρωπότητα και σήμερα οφείλεται στην εργαλειοποίηση της πίστης και της ταυτότητας και της ευαισθησίας των ανθρώπων όπου γης. Από την εποχή των Σταυροφοριών μέχρι και σήμερα. Η ιστορία κατά καιρούς επαναλαμβάνεται.

Εμείς εκτιμούμε ανθρώπους τίμιους και ευθείς, ακομη και αν μπορεί να μας χωρίζει χάσμα ιδεών και αξιών. Η κοινωνική αλληλεγγύη είναι απαραίτητη για να ενισχύεται το αγωνιστικό φρόνημα των ανθρώπων, γιατί δεν μπορεί να υπάρξει αγάπη χωρίς αγωνιστικό φρόνημα.

Η κατεξοχήν επαναστατική και αγωνιστική διάθεση είναι η ίδια η αγάπη. Αν δεν κάνουμε επανάσταση ενάντια στον εγωισμό μας, ενάντια στην ατομοκρατία, δεν μπορούμε ούτε να αγαπήσουμε.

Άλλωστε η όποιας μορφή κερδοσκοπία ή κεφαλαιοκρατία είναι ουσιαστικά μία ατομοκρατική αγάπη εκφρασμένη σε συλλογικό επίπεδο, ενός ατομικού υδροκεφαλισμού και όχι μίας κοινοκτημοσύνης, που καταργεί το ατομικό και καταξιώνει το κοινό.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον κ. Γενικό Γραμματέα, του ευχόμαστε υγεία και στον ίδιο προσωπικά και στους συνεργάτες του, διότι για εμάς είναι οι άνθρωποι της καθημερινότητός μας, με τους οποίους έχουμε υγιείς σχέσεις.

Μπορούμε και να διαφωνούμε και να έχουμε διαφορετικές αντιλήψεις για πολλά θέματα, αλλά κυρίως μπορούμε να έχουμε ενδιαφέρον για τον άνθρωπο και κυρίως τιμιότητα και ευθύτητα στις μεταξύ μας σχέσεις.

Χρόνια πολλά, καλή δύναμη και πάλι σας ευχαριστώ για τους αγώνες που κάνετε για τα πνευματικά μου παιδιά της ΛΑΡΚΟ, γιατί είναι μία μεγάλη αγωνία εμάς, μία πληγή ανοιχτή και επειδή η Λοκρίδα είναι για εμάς αναπόσπαστο κομμάτι, έχουμε Φθιωτική συνείδηση και δεν μπορούμε να κοιτάμε ο καθένας τον εαυτό του, σας ευχαριστώ και σας παρακαλώ να συνεχίσετε αυτόν τον αγώνα για τους εργαζομένους».

Ο κ. Κουτσούμπας με την σειρά του δήλωσε: «Η ψυχή μας, η καρδιά μας, ο νους μας αυτές τις μέρες βρίσκεται κοντά στους συνανθρώπους μας που υποφέρουν, ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους εδώ στη Στέγη των ηλικιωμένων της Μητρόπολης Φθιώτιδας, ο οποίος είναι ένας πάρα πολύ σημαντικός χώρος, γιατί φιλοξενεί ανθρώπινες ψυχές, τους πατεράδες μας, τους παππούδες μας, τις γιαγιάδες μας και έχουν την ανάγκη μας, ιδιαίτερα αυτές τις μέρες που ο κόσμος γιορτάζει, είναι τα Χριστούγεννα και έρχεται ο νέος χρόνος σε λίγες μέρες.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί αυτός ο λαός έχει υποφέρει πάρα πολλά, συνεχίζει να υποφέρει. Όλος ο κόσμος περνάει πάρα πολύ δύσκολα στην Ευρώπη, σε όλο τον κόσμο και τη χώρα μας με πάρα πολλά προβλήματα αλλά ατενίζουμε και το παρόν και το μέλλον με αγωνιστική αισιοδοξία.

Τα πάντα κρίνονται, πιστεύουμε, από τους αγώνες όλων μας, από την προσπάθεια που όλοι κάνουμε, από την αλληλεγγύη, από τη συλλογική δράση, από τα οράματα και τα ιδανικά. Αυτά που πρέπει να έχει ο νέος άνθρωπος, που πρέπει να έχει όλη η ανθρωπότητα για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για εμάς, για όλους μας, για τους λαούς, για τα παιδιά μας, για τις γενιές που έρχονται.

Βρεθήκαμε σε έναν χώρο πολύ φιλόξενο, που έχει την ευθύνη η Μητρόπολη Φθιώτιδας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Συμεών.

Είδαμε πραγματικά ζεστούς, φιλόξενους χώρους, ανθρώπους εργαζόμενους, νοσοκόμες με τις στολές τους που με αυτοθυσία, με πραγματικό ενδιαφέρον για τους ηλικιωμένους δίνουν καθημερινά τη μάχη της αλληλεγγύης, της συντροφικότητας, της εξυπηρέτησης. Και βεβαίως είμαστε στο πλευρό τους.

Μέσα σε όλα τα άλλα, ετοίμασαν μια τεράστια έκπληξη για μένα. Συναντήσαμε εδώ μια φιλοξενούμενη, ηλικιωμένη, που ήταν φυλακισμένη στο Άουσβιτς.

Μια γυναίκα, ηρωίδα πραγματικά της Αντίστασης, του αγώνα του ελληνικού λαού, που βέβαια μετά δυσκολεύτηκε εκείνα τα πέτρινα χρόνια ακόμη και να βρει δουλειά, γιατί ήταν χαρακτηρισμένη ως αγωνίστρια της Αντίστασης, ως κομμουνίστρια.

Είναι τα γνωστά ζητήματα που πέρασε ένας λαός που έδωσε τα πάντα, για να απαλλαγεί η πατρίδα μας από τον κατακτητή, από τον φασισμό, για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για τον λαό και τον τόπο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω για την υποδοχή και τον Σεβασμιώτατο.

Νιώθω μεγάλη συγκίνηση, μεγάλη τιμή και χαρά που βρίσκομαι εδώ. Άλλωστε η Φθιώτιδα και ο γενέθλιος χώρος μου, η πατρίδα μου, στη Λαμία γεννήθηκα. Και από αυτή την άποψη η χαρά και η συγκίνηση είναι διπλή και τριπλή, ιδιαίτερα αυτές τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς που έρχεται».

Ο κ. Κουτσούμπας εις ανάμνησιν της επισκέψεως του και της συνάντησής του με τον Σεβασμιώτατο του χάρισε το Δοκίμιο Ιστορίας του ΚΚΕ και την έκδοση της «Σύγχρονης Εποχής», «Ο κλήρος στην αντίσταση».

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

koutzoumpas fthiotidos 1

koutzoumpas fthiotidos 1

koutzoumpas fthiotidos 1

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software