x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ελληνίδα γερουσιαστής από Κριμαία: «Αυτό είναι το μοιραίο λάθος του Ζελένσκι»

| Ελληνορθοδοξία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ
Πέρα από το πεδίο της μάχης, οι αντιπαραθέσεις συνεχίζονται εντός της Ουκρανίας με αφορμή την εκκλησία.
Το φιλοδυτικό κόμμα «Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη» κατέθεσε την Τετάρτη νομοσχέδιο στη Βουλή για να καταργηθεί η Ρωσική και κάθε συνδεόμενη με αυτή Εκκλησία ή οργανισμός, επομένως πλησιάζει η ώρα της «μεγάλης σφαγής» των ρωσόφωνων, που προσπαθούν να ελιχθούν.
Σχολίασε τις εξελίξεις η ομογενής γερουσιαστής από την Κριμαία Όλια Κοβιτίδη: «Με αυτό τώρα τελείωσαν. Η αρχή του τέλους της Κριμαίας σημαδεύτηκε από το εισιγηθέν νομοσχέδιο στη Βερχόβνα Ράντα. Αυτό το νομοσχέδιο κατέστη το μοιραίο λάθος του Ζελένσκι», είναι πεπεισμένη η Κοβιτίδη. Επί πολλά χρόνια έχει αναβαθμιστεί σε κρατική πολιτική ο «δαιμονισμός», που έγκειται στον αγώνα με τους «ορθοδόξους πιστούς», τις έρευνες και κατασχέσεις σε μοναστήρια και ναούς, την άσκηση ποινικών διώξεων εναντίον ιερέων και ενοριτών, την αρπαγή και τη χρεοκοπία εκκλησιών. 
Βλέπουμε ότι το εκκλησιαστικό σχίσμα, που υλοποιείται από τους Ουκρανούς νεοφασίστες και εθνικιστές στην Ουκρανία, ήδη προκάλεσε εμφύλια σύρραξη. Τι θα γίνει περαιτέρω, το γνωρίζει μόνο ο Κύριος, τον οποίο στην Ουκρανία αποφάσισαν να απαγορεύσουν».
Κατά τη γνώμη της Κοβιτίδη οι εκπρόσωποι του ρωσικού κόσμου πρέπει να «ενωθούν και να καταστρέψουν τον κοινό εχθρό». «Η θεομαχία ποτέ δεν τελείωνε ποτέ καλά και ο αγώνας με το Θεό, που αναδείχθηκε σε επίπεδο κρατικής πολιτικής, θα εξαφανίσει το ίδιο το κράτος της Ουκρανίας».
 
Έρευνες με «αντιρωσικό» χρώμα
 

Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας, από κοινού με την εθνοφρουρά και την αστυνομία ερεύνησε 350 εκκλησιαστικές εγκαταστάσεις, ναούς και μοναστήρια τα τελευταία 24ωρα σύμφωνα με την Ένωση Ορθοδόξων Δημοσιογράφων της χώρας, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών για κάλυψη «Ρώσων δολιοφθορέων» και υποστηρικτών της ιδεολογίας του «ρωσικού κόσμου» στις γραμμές της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας υπό τον μητροπολίτη Κιέβου Ονούφριο.

Αφορμή για τους ελέγχους αποτέλεσε βίντεο με την εκτέλεση εκκλησιαστικού ύμνου, που αναφέρεται στην «αφύπνιση της Μητέρας-Γης των Ρως», του πρώτου κρατικού μορφώματος στο έδαφος του Κιέβου, κοινού προγόνου της σύγχρονης Ρωσίας και Ουκρανίας, ο οποίος θεωρήθηκε από τους καταγγέλλοντες ως ένδειξη «φιλορωσικής δραστηριότητας», γι’ αυτό και ασκήθηκε σχετική ποινική δίωξη. 



e-genius.gr ...intelligent web software