x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Πειραιάς Αγία Ζώνη - Ουρές δεκάδων μέτρων: Έως πότε θα παραμείνει το Ιερό Κειμήλιο

| Ελληνορθοδοξία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ
Παρασκευή βράδυ κοντά στα μεσάνυχτα. Ουρές δεκάδων μέτρων έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πειραιώς για να προσκυνήσουν την Αγία Ζώνη.
 
«Πόσες ώρες περιμένετε;» είναι η ερώτηση μας προς τον κόσμο που βρίσκεται στην ουρά. «Δύο με τρεις ώρες», μας απαντούν οι πιστοί που περιμένουν υπομονετικά και αδιαμαρτύρητα για να προσκυνήσουν το μοναδικό Θεομητορικό κειμήλιο το οποίο σώζεται από τον επίγειο βίο της Παναγίας μας.
 
Η Αγία ή Τιμία Ζώνη φυλάσσεται στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους και εξέρχεται για πρώτη φορά από το Άγιον Όρος μετά την πανδημία του κορονοϊού.
 
Χιλιάδες είναι οι πιστοί που συρρέουν μαζικά στον Πειραιά από τις 5 Νοεμβρίου, μετά την άφιξη του Ιερού Κειμηλίου, ώστε να προσκυνήσουν.

Για το λόγο αυτό ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ αποφάσισε την παράταση του προσκυνήματος της Αγίας Ζώνης στον Πειραιά για μια ακόμα ημέρα.

Η Αγία Ζώνη θα παραμείνει μέχρι και την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 12.00 μ.μ., όπου και θα αναχωρήσει με τις δέουσες τιμές για το Άγιον Όρος.

Αξίζει να τονίσουμε ότι ο Ναός του Αγίου Νικολάου είναι όλο το 24ωρο ανοιχτός, ώστε να μπορέσουν να προσκυνήσουν όλοι όσοι το επιθυμούν.

Υπενθυμίζεται ότι η Αγία Ζώνη έτυχε λαμπρής υποδοχής στο λιμάνι του Πειραιά από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.Σεραφείμ.


e-genius.gr ...intelligent web software